Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Nitriansky kraj

Nová služba umožní starým a chorým ľuďom v Šali privolať pomoc

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pomoc si dokáže majiteľ zariadenia privolať aj sám. Jednoduchým zatlačením gombíka zavolá na mestskú políciu, ktorej môže opísať svoj problém.

Šaľa 22. decembra (TASR) – Šalianska radnica ponúka seniorom novú službu, ktorá im pomôže privolať pomoc v krízových situáciách. Prístroj s názvom Seniangel umožňuje starším či chorým ľuďom byť neustále v kontakte s mestskou políciou.

Služba tak garantuje okamžitú pomoc. „Zabezpečí ju malý prístroj, ktorý v prípade úrazu či nečakaného zhoršenia zdravotného stavu klienta automaticky kontaktuje mestskú políciu. Tá dostane hlásenie a držiteľovi zariadenia môže zavolať naspäť bez toho, aby ho musel fyzicky zdvihnúť,“ vysvetlila Erika Kollerová z mestského úradu.

Ako pripomenula, pomoc si dokáže majiteľ takéhoto zariadenia privolať aj sám. Jednoduchým zatlačením gombíka zavolá na mestskú políciu, ktorej môže opísať svoj problém.

„Službu už zopár Šaľanov využíva. Za samotný prístroj sa neplatí, tie zakúpila mestská polícia a prenajíma ich záujemcom zdarma. Za telekomunikačné služby, prostredníctvom ktorých Seniangel funguje, sa platí 13,44 eura mesačne. O prístroj veľkosti vajíčka môžu záujemcovia požiadať priamo na mestskej polícii,“ doplnila Kollerová.