Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Nitriansky kraj

Šaľa pokračuje v revitalizácii lesoparku

Ilustračná snímka. Foto: FOTO TASR - Diana Semanová

Po ukončení projektu sa budú môcť návštevníci osviežiť pitnou vodou z vodnej fontánky. V lesoparku vznikne aj suché jazierko na zachytávanie dažďovej vody.

Šaľa 19. februára (TASR) - Šalianska radnica pokračuje v revitalizácii mestského lesoparku. Práce sú súčasťou väčšieho projektu s názvom Šaľa na ceste k zmierňovaniu klimatických zmien, na ktorý mesto získalo grant z Nórskych fondov v hodnote 858.000 eur.

Prvé práce na obnove parku sa začali vlani na jar. "A stále sa tu pracuje. Chystáme dielo, ktoré má slúžiť na to, aby si ľudia užili prírodu a blízkosť rieky. Je tu už vybudovaná veľká časť chodníkov, je pripravená budova, v ktorej sa budú deti učiť o prírode. Budú tam sociálne zariadenia a celý tento priestor bude mať svojho správcu. K dispozícii budú mobiliár, verejné osvetlenie a tiež zvýšená bezpečnosť prostredníctvom kamerového systému," uviedol primátor Jozef Belický.

Po ukončení projektu sa budú môcť návštevníci osviežiť pitnou vodou z vodnej fontánky. V lesoparku vznikne aj suché jazierko na zachytávanie dažďovej vody. "Nad ním bude malé drevené premostenie," doplnila radnica