Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Nitriansky kraj

Ľuďom bez domova v Šali chýba teplé oblečenie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Bežne tu prespáva okolo 17 ľudí, v posledných dňoch sa ich počet zvýšil na viac ako 30.

Šaľa 5. marca (TASR) – Kapacitu nocľahárne v Krízovom centre v Šali museli počas mrazivých dní zvýšiť takmer dvojnásobne. Bežne tu prespáva okolo 17 ľudí, v posledných dňoch sa ich počet zvýšil na viac ako 30.

Nocľaháreň je otvorená od 17. do 7. hodiny. Podľa slov vedúceho krízového centra Petra Gomboša však ľudia bez domova nemusia byť vonku ani počas dňa. „K dispozícii majú nízkoprahové denné centrum ako súčasť krízového centra. Môžu sa tu zohriať, osprchovať, vyprať si šatstvo. Popoludní dostanú aj teplú polievku s chlebom,“ povedal Gomboš.

Polievku i pečivo dostáva krízové centrum od sponzorov. V posledných dňoch má však viac klientov ako zvyčajne. „V čase núdze aj naše pracovníčky navaria dobrú polievku. Dbáme na to, aby sa každému ušlo. Denne sa v krízovom centre podá viac než 50 porcií,“ dodal Gomboš.

Erika Kollerová z mestského úradu pripomenula, že ľuďom bez domova môžu pomôcť aj občania. „Klienti šalianskych krízových zariadení majú problém s nedostatkom teplého oblečenia. Chýba im najmä teplá spodná bielizeň, tielka a zimné vetrovky. Kto chce a vie, môže pomôcť a priniesť teplé oblečenie do zariadenia, ktoré sa nachádza na Partizánskej ulici,“ doplnila Kollerová.