Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Colníci zadržali pri hranici v Šahách auto s 19 nelegálnymi migrantmi

Nitrianski colníci zastavili v piatok v skorých ranných hodinách v blízkosti hraničného priechodu Šahy vozidlo prichádzajúce z Maďarska. Pri kontrole auta imatrikulovaného na Ukrajine zistili, že sa v ňom nachádza 19 osôb neznámej totožnosti a národnosti. Vodič a jeho spolujazdec nevedeli preukázať legálnosť prepravy uvedených osôb, informoval hovorca Colného úradu v Nitre Stanislav Pacher. Colníci odovzdali prípad na ďalšie konanie príslušníkom Policajného zboru. Foto: TASR - Colný úrad v Nitre

Vodič pred kontrolným stanovišťom náhle vypol na vozidle svetlá a odbočil na vedľajšiu cestu.

Šahy 12. januára (TASR) – Nitrianski colníci zastavili v piatok v skorých ranných hodinách v blízkosti hraničného priechodu Šahy vozidlo prichádzajúce z Maďarska. Pri kontrole auta imatrikulovaného na Ukrajine zistili, že sa v ňom nachádza 19 osôb neznámej totožnosti a národnosti. Vodič a jeho spolujazdec nevedeli preukázať legálnosť prepravy uvedených osôb, informoval hovorca Colného úradu v Nitre Stanislav Pacher. Colníci odovzdali prípad na ďalšie konanie príslušníkom Policajného zboru.

Hliadka colníkov spozorovala vozidlo prichádzajúce smerom od štátnej hranice s Maďarskom približne o 1.45 h. Vodič pred kontrolným stanovišťom náhle vypol na vozidle svetlá a odbočil na vedľajšiu cestu. "Colníci preto v sprievode služobného psa dohľadali podozrivé vozidlo a skontrolovali ho. Na výzvu colníkov sa vodič a jeho spolujazdec preukázali dokladmi totožnosti, z ktorých vyplynulo, že sú ukrajinskej národnosti. Na otázku, či prevážajú tovar, odpovedali negatívne," skonštatoval Pacher. Colníci preto chceli skontrolovať priestory vozidla. Pri kontrole zistili, že sa v ňom nachádza 19 osôb, z toho 13 mužov, dve ženy a štyri deti. Tí nevedeli preukázať svoju totožnosť.



Z dôvodu vecnej príslušnosti boli k prípadu prizvaní príslušníci Policajného zboru, ktorí následne zabezpečovali ďalšie procesné úkony. Vzhľadom na to, že vo vozidle sa nachádzali deti, colníci privolali aj rýchlu zdravotnú pomoc.