Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Nitriansky kraj

Primátor Levíc vymenuje svojho zástupcu až v novom roku

Štefan Mišák Foto: FB

Poslanci na svojom úvodnom rokovaní ustanovili všetkých 14 odborných komisií a určili aj mená sobášiacich poslancov

Levice 12. decembra (TASR) – Levice nemajú ani po ustanovujúcom rokovaní nového mestského zastupiteľstva zvolených členov mestskej rady, do funkcie nebol menovaný ani zástupca primátora Štefana Mišáka. Poslanci, ktorí boli zvolení v novembrových komunálnych voľbách, sa po prvýkrát zišli vo štvrtok 11. decembra.

Podľa Mišáka bolo rokovanie vecné a podarilo sa prebrať všetky naplánované body. „Zvolená nebola iba mestská rada. Podľa zákona môže byť počet jej členov maximálne osem. Záujemcov o prácu v tomto orgáne však bolo viac. Preto sa poslanecké kluby dohodli, že na tému nominácie do mestskej rady ešte budú rokovať,“ vysvetlil levický primátor.

Poslanci na svojom úvodnom rokovaní ustanovili všetkých 14 odborných komisií a určili aj mená sobášiacich poslancov. „Ja som už vybral aj kandidáta na viceprimátora. Do funkcie však bude menovaný až k 1. februáru budúceho roka. Podľa zákona je na to čas do 60 dní od ustanovujúceho zasadnutia zastupiteľstva, takže to stihnem ešte v lehote,“ povedal Mišák. Ako uviedol, jeho zástupcom bude nezávislý poslanec Ján Krtík.

„Vo voľbách získal zo všetkých kandidátov najviac hlasov, takže má určite mandát. Aj on si však ešte pred nástupom do funkcie musí upraviť svoje pracovné a ďalšie záležitosti,“ skonštatoval Mišák.

Mestské zastupiteľstvo v Leviciach má 24 členov. Väčšinu v ňom majú nezávislí kandidáti s desiatimi mandátmi. Za nimi nasledujú šiesti poslanci za Smer-SD, traja z koalície KDH, SaS a SDKÚ-DS. Tri mandáty sa podarilo získať aj strane Sieť. Jedného poslanca má koalícia SMK, Most-Híd i Strana mladých ľudí.