Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Nitriansky kraj

Priebeh referenda v Nitrianskom kraji je pokojný, účasť nie je veľká

Na snímke hlasovací lístok počas hlasovania v Referende 7. februára 2015 v obci Badín pri Banskej Bystrici. Foto: TASR - Branislav Račko

Bez incidentov prebieha plebiscit aj v Zlatých Moravciach, účasť sa zdá byť malá.

Nitra 7. februára (TASR) – Aj krátko pred zatvorením hlasovacích miestností je priebeh referenda v Nitrianskom kraji pokojný. Členovia oslovených okrskových komisií pre TASR potvrdili, že doteraz nemuseli riešiť žiadne problémy či sťažnosti od občanov. Bez incidentov prebieha plebiscit aj v Zlatých Moravciach. Podľa Marka Horváta, ktorý má na starosti organizáciu referenda na mestskom úrade, neboli zaznamenané žiadne incidenty. „Všetko ide ľahko, aj keď účasť sa zdá byť dosť malá,“ skonštatoval.

Slabý záujem voličov o referendum bol podľa vyjadrení z okrskových komisií aj v Levickom okrese. Účasť bola pomerne nízka na vidieku i v Leviciach. „Nemôžeme, samozrejme, hovoriť o nejakých presných číslach, ale účasť asi nebude veľmi veľká. Pokiaľ ide o samotný priebeh referenda, tak je pokojný,“ uviedla Elena Kušteková z Mestského úradu v Leviciach.

Podobne hodnotila dnešné referendum aj Mariana Dobrovická z Mestského úradu v Želiezovciach. Podľa jej slov sa počas dnešného hlasovania nevyskytli žiadne problémy či incidenty. „Ale ľudia skôr nechodia, ako chodia. Máme okrsky, kde účasť zrejme nedosiahne ani dvojciferné číslo,“ povedala.

Aj v Topoľčanoch prebieha dnešné referendum pokojne a bez problémov. „Nedá sa povedať, že by bola účasť veľká, ale ľudia priebežne chodia. Nedá sa povedať, či k urnám prichádzajú skôr starí alebo mladí. Chodia aj jedni, aj druhí,“ skonštatoval Milan Lisý z Mestského úradu v Topoľčanoch.