Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Nitriansky kraj

Neštítia sa ničoho: Neznáma dvojica okradla dôchodcov zo Štúrova

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Polícia preto radí, aby boli občania pri komunikácii s cudzími ľuďmi opatrní a nikdy si nesadali do ich auta.

Štúrovo 27. septembra (TASR) - Manželskému páru dôchodcov zo Štúrova zastalo v pondelok 25. septembra podvečer na autobusovej zastávke auto, ktorého posádka im ponúkla, že ich odvezie domov. Ako TASR informovala nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová, manželský pár ponuku od neznámych ľudí prijal a spokojne si sadli do auta.

Po tom, ako ich doviezli na miesto, dôchodcovia sa im poďakovali, no po chvíľke zistili, že im chýba peňaženka s preukážkami, občiansky preukaz, kartička poistenca a finančná hotovosť 700 eur. "Až vtedy si uvedomili, že cesta domov ich vyšla draho. Polícia neustále apeluje najmä na dôchodcov, aby sa nedali nalákať na žiadne ponuky od cudzích ľudí. Zlodeji a podvodníci sú naozaj vynaliezaví, snažia sa ľudí oslovovať aj na ulici a ochotne im ponúknu svoje služby," povedala Bruchterová.

Polícia preto radí, aby boli občania pri komunikácii s cudzími ľuďmi opatrní a nikdy si nesadali do ich auta. "Za žiadnych okolností nesúhlaste s tým, aby vás cudzie osoby odviezli domov, k bankomatu alebo do banky. Vyšetrovateľ začal v danej veci trestné stíhanie pre zločin krádeže a po páchateľoch polícia pátra," dodala policajná hovorkyňa.