Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

NSK sa chce zbaviť nehnuteľností za viac ako tri milióny eur

Erb mesta Nitra Foto: Heraldický register

Medzi budovami, ktorých sa chce baviť, sú viaceré školské internáty, niekoľko bývalých stredísk praktického vyučovania, rodinný dom, objekty v bývalých zariadeniach sociálnych služieb, aj pozemky.

Nitra 21. októbra (TASR) – Nitriansky samosprávny kraj (NSK) sa rozhodol predať viac ako desiatku rôznych nehnuteľností, ktoré považuje za prebytočný majetok. Regionálni poslanci na svojom rokovaní rozhodli o vyhlásení verejných obchodných súťaží na celý súbor objektov, ktoré sa nachádzajú po celom území kraja. Ako sa uvádza v schválenom materiáli, súťaž sa začne dňom jej zverejnenia na úradnej tabuli.

„V obálke záujemca predloží návrh kúpnej ceny so špecifikáciou predmetu kúpy, potvrdenie peňažného ústavu o vinkulácii finančných prostriedkov vo výške navrhovanej kúpnej ceny v prospech NSK a ďalšie potrebné doklady,“ informoval kraj.

Zo znaleckých posudkov vyplýva, že hodnota všetkých nehnuteľností predávaných cez obchodno-verejnú súťaž je stanovená v celkovej výške 3.218.388 eur. Medzi budovami, ktorých sa chce NSK zbaviť, sú viaceré školské internáty, niekoľko bývalých stredísk praktického vyučovania, rodinný dom, súbory objektov v bývalých zariadeniach sociálnych služieb, vrátnica nemocnice v Topoľčanoch a niekoľko pozemkov.