Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Nitriansky kraj pokračuje v oprave ciest na území piatich okresov

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

V pokročilom štádiu sú už opravy komunikácií v regióne Topoľčany a Nitra.

Nitra 22. mája (TASR) – Nitriansky samosprávny kraj (NSK) pokračuje v rekonštrukcii viacerých úsekov ciest II. a III. triedy. V rámci piatich projektov sa postupne zrekonštruuje viac ako 100 kilometrov komunikácií. Stavebné práce sa začali na projekte Modernizácia ciest v regióne Nové Zámky a Komárno. Po elektronickej aukcii dosiahnu náklady na opravu takmer 19 kilometrov ciest sumu 2.684.231,79 eura. Víťaz verejného obstarávania už začal rekonštrukciu ciest aj pri projekte rekonštrukcie cesty na trase Pozba, Dedinka, Tekovské Lužany, ktorú pred časom poškodil zosuv pôdy. Náklady na opravu vyše 17 kilometrov cesty si vyžiadajú takmer 2,6 milióna eur.

V pokročilom štádiu sú už opravy komunikácií v regióne Topoľčany a Nitra. V Topoľčianskom okrese sa práce začali ešte koncom roku 2014. Z celkových 28 kilometrov ciest sa vlani zrekonštruovalo 10 kilometrov. Ako uviedol riaditeľ Úradu NSK Dušan Guťan, momentálne realizácia stavby pokračuje súčasne na všetkých zvyšných viac ako 17 kilometroch komunikácií. Celkové náklady na tento projekt si vyžiadajú vyše 4,2 milióna eur.

Za viac ako 3,5 milióna eur sa rekonštruujú aj cesty v okrese Nitra. Ešte koncom minulého roka sa podarilo zmodernizovať asi šesť kilometrov komunikácií, na zvyšných 25 kilometroch sa podľa Guťana momentálne pracuje. Kraj v priebehu tohto roka plánuje začať aj opravu ciest v okrese Levice. V rámci tretej etapy projektu sa má opraviť takmer 13 kilometrov komunikácií za vyše 1,6 milióna eur. Podľa Úradu NSK v tomto prípade momentálne prebieha kontrola dokumentácie z procesu verejného obstarávania.