Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Nitriansky kraj

V Nitre sa predstavia diela umelcov s mentálnym postihnutím

Združenie na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím, logo Foto: Facebook ZPMP

Výtvarný salón je jednou z príležitostí, ktorá pomáha združeniu rúcať bariéry a hľadať porozumenie medzi ľuďmi s postihnutím a širokou verejnosťou.

Nitra 6. septembra (TASR) – Zoznámiť verejnosť s výtvarným nadaním a spôsobom, akým stvárňujú svoj svet ľudia s mentálnym postihnutím, je cieľom výstavy Výtvarný salón ZPMP 2016, ktorú v Ponitrianskom múzeu otvoria 9. septembra. Celkovo sa do 21. ročníka podujatia zapojilo 93 účastníkov z domovov sociálnych služieb, špeciálnych materských, základných a praktických škôl, miestnych združení a jednotlivcov z celého Slovenska.

Ako pripomínajú organizátori zo Združenia na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím (ZPMP), Výtvarný salón je jednou z príležitostí, ktorá pomáha združeniu rúcať bariéry a hľadať porozumenie medzi ľuďmi s postihnutím a širokou verejnosťou. Na výstave, ktorá potrvá do 30. septembra, budú prezentované kresby, maľby, práce z textilu, maľby na hodváb, výšivky, diela z hliny, dreva a iných prírodných materiálov ľudí s rôznym stupňom mentálneho postihnutia.