Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Nitrania sa rozlúčili so starým rokom, nový rok privítali ohňostrojom

Ilustračná snímka Foto:

V uplynulom roku 2015 pokračovalo mesto Nitra v realizácii viacerých investícií, skonštatoval primátor Nitry Jozef Dvonč.

Nitra 1. januára (TASR) - Polnočným ohňostrojom na Svätoplukovom námestí privítali Nitrania nový rok 2016. Predchádzala mu rozlúčka so starým rokom, počas ktorej stovky ľudí na námestí zabával DJ Martin Mada a skupina The Paranoid. „Želám všetkým, nech je rok 2016 rokom pevného zdravia, rodinnej pohody, splnených prianí, dosiahnutých cieľov a pracovných úspechov,“ zaželal vo svojom príhovore Nitranom primátor Jozef Dvonč.
V uplynulom roku 2015 pokračovalo mesto Nitra v realizácii viacerých investícií, zhodnotil primátor. Medzi najväčšie patrili rekonštrukcie základných škôl, prestavba budovy na Nedbalovej ulici na materskú školu a bývalej základnej školy na Zobore na dom kultúry. Ďalšími investíciami boli zateplenie bytového domu Olympia, Domu opatrovateľskej služby na Ul. J. Kráľa, rekonštrukcia zimného štadióna i výstavba azylového domu. „Podľa finančných možností opravujeme postupne chodníky a komunikácie, budujeme parkoviská. Toto všetko realizujeme s cieľom zvýšiť príťažlivosť nášho mesta pre obyvateľov a návštevníkov. Na sklonku roka vítame v Nitre aj mimoriadne pozitívnu správu v podobe príchodu investora Jaguar Land Rover,“ skonštatoval Dvonč.