Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Nitriansky kraj

V novom nitrianskom zastupiteľstve budú pôsobiť štyri poslanecké kluby

Na archívnej snímke Štefánikova ulica v Nitre. Foto: TASR Henrich Mišovič

Mestské zastupiteľstvo si zvolilo aj deväť členov mestskej rady.

Nitra 3. decembra (TASR) – V nitrianskom mestskom zastupiteľstve budú v novom volebnom období pôsobiť štyri poslanecké kluby. Najpočetnejší bude 11-členný klub Tímu Hattas. Jeho predsedom sa stal Roman Ágh.

Šesť členov bude mať klub Demokratickej koalície pravicových strán (DKPS), zloženej zo strán OĽaNO, SaS, Šanca, Sme rodina – Boris Kollár a KDH. Predsedom klubu sa stal Ján Greššo. Štyroch poslancov bude mať klub Tím pre Nitru s predsedníčkou Annou Šmehilovou. Rovnaký počet členov bude mať aj 1. klub nezávislých poslancov s predsedom Petrom Oremusom.

Mestské zastupiteľstvo si zvolilo aj deväť členov mestskej rady. „V predloženom návrhu na členov rady sa prihliadlo na zastúpenie politických strán, politických hnutí a nezávislých poslancov zastúpených v mestskom zastupiteľstve,“ konštatuje sa v schválenom materiáli.

Poslanci okrem toho zriadili aj 11 stálych komisií pri mestskom zastupiteľstve a zvolili si zo svojich radov jej členov. Podľa slov primátora Mareka Hattasa by k nimi mala v budúcnosti pribudnúť aj bezpečnostná rada, v ktorej by mali okrem mestských orgánov zastúpenie aj Policajný zbor SR a ďalšie inštitúcie. Mestské zastupiteľstvo tiež zriadilo výbory pre všetkých sedem mestských častí a schválilo mená sobášiacich poslancov.