Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Nitriansky kraj

Nitra začína s opravou ciest po zime

Primátor mesta Nitra Jozef Dvonč Foto: TASR

Kým vlani po zime opravoval cesty mestský podnik Nitrianska investičná spoločnosť, tento rok budú rekonštrukcie komunikácií v réžii Mestských služieb.

Nitra 23. marca (TASR) – Nitrianska radnica začína v týchto dňoch s opravou komunikácií po zimnej sezóne. Mestské služby majú na tento účel vyčlenených 260.000 eur, za ktoré sa majú zrekonštruovať úseky ciest a chodníkov, ktoré sú v havarijnom stave. Magistrát plán opráv konzultoval s jednotlivými výbormi mestských častí. Práce sa začnú na sídlisku Diely a postupne budú pokračovať v ďalších častiach mesta. Pri plánovaní harmonogramu opráv bude mesto zohľadňovať aj trasy liniek mestskej autobusovej dopravy.

"Budeme to robiť vo vlastnej réžii. Uvidíme, ako rýchlo nám to pôjde. Máme vypracovaný presný súpis. Je urobený v dvoch sledoch. Ako prvé sa budú opravovať havarijné stavy, ktoré musíme odstrániť a kde sa dá zrýchleným spôsobom postupovať pri verejnom obstarávaní," vysvetlil nitriansky primátor Jozef Dvonč. V druhom slede začne mesto odstraňovať menšie výtlky, ktoré môžu byť opravené aj s menším časovým oneskorením. "Je to otázka vyrezania povrchu cesty, vyčistenia, penetrácie a zaliatia výtlku. Verím, že sa nám to podarí, že kvalita opráv bude zachovaná a že to bude urobené aj rýchlo," uviedol Dvonč.

Kým vlani po zime opravoval cesty mestský podnik Nitrianska investičná spoločnosť, tento rok budú rekonštrukcie komunikácií v réžii Mestských služieb. "Nitrianska investičná spoločnosť nebola materiálne a technicky dobudovaná a nemá zmysel, aby si požičiavala ľudí z Mestských služieb, ktoré môžu vykonať opravy ciest samé. Okrem toho sme rokovali aj s inou dodávateľskou firmou, ktorá má podobné podmienky ako naše Mestské služby. Preto uvažujeme, že do mesta pustíme na opravu ciest a chodníkov aj túto partiu, vďaka čomu by práce napredovali rýchlejšie," dodal Dvonč.