Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Nitriansky kraj

Nitra hľadá grafikov pre kandidatúru na EHMK 2026

Na obrazoch zľava karikaturista Peter Gossányi, grafik Orest Dubay a hudobník Marián Čekovský. Foto: TASR/Milan Kapusta

Magistrát preto v spolupráci s Úniou grafických dizajnérov Slovenska vyhlásil otvorenú výzvu.

Nitra 8. júna (TASR) – Nitrianska radnica hľadá dizajnérov, ktorí vytvoria vizuálnu identitu kandidatúry na titul Európske hlavné mesto kultúry (EHMK) 2026. Mestskí poslanci odsúhlasili kandidatúru mesta Nitra 13. mája, kedy na tento účel schválili aj prvý balík financií.

Na projekte už pracuje projektový tím Nitra 2026 spolu s ďalšími desiatkami ľudí z kultúrnej scény i nitrianskych univerzít. „Kandidatúra na EHMK vyžaduje vlastnú vizuálnu identitu, ktorá bude zahŕňať okrem iného webstránku, logo či 60-stranovú knihu. Všetko to budú na jar 2021 hodnotiť zástupcovia Európskej komisie. Identita bude zároveň základným kameňom marketingovej a PR kampane kandidatúry, ktorú plánuje mesto spustiť v lete,“ informoval mestský úrad.

Magistrát preto v spolupráci s Úniou grafických dizajnérov Slovenska vyhlásil otvorenú výzvu. Pomocou nej chce nájsť grafického dizajnéra či dizajnérsky tím, ktorý pre mesto Nitra navrhne jeho vizuálnu identitu pre projekt EHMK 2026. „Výzva bude prebiehať v troch etapách. Prvá trvá od 5. do 15. júna, kedy môžu záujemcovia mestu posielať svoje portfóliá,“ oznámil magistrát.