Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Nitriansky kraj

Nitrianska nadácia podporí technické vzdelávanie na stredných školách

Ilustračná snímka. Foto: Andrej Galica

O grant sa môžu uchádzať neziskové organizácie s právnou subjektivitou - stredné školy a stredné odborné školy so sídlom v okrese Nitra.

Nitra 23. februára (TASR) - Stredné školy z okresu Nitra môžu získať grant vo výške 1300 eur. Nitrianska komunitná nadácia (NKN) vyhlásila výzvu na predkladanie projektov v rámci piateho ročníka grantového programu Inovatívne s Foxconnom. Cieľom programu je podporiť inovatívne projekty, ktoré podporujú technické vzdelávanie mladých ľudí na stredných školách v okrese, informovala Eva Vargová z NKN. Termín uzávierky predkladania projektov je do 25. marca.

O grant sa môžu uchádzať neziskové organizácie s právnou subjektivitou - stredné školy a stredné odborné školy so sídlom v okrese Nitra. "V rámci aktuálneho ročníka grantového programu podporíme stredné školy s projektami v oblasti technického vzdelávania, ktoré pomôžu do praxe pripraviť kvalitných a zručných technikov novej generácie T," povedal Ladislav Procházka zo spoločnosti Foxconn Slovakia, ktorá je hlavným partnerom projektu.

Podporu môžu školy získať na inovatívne formy vzdelávania v oblasti techniky, elektrotechniky a mechatroniky, ktoré prepája teóriu s praxou, skvalitňuje vzdelávací proces v danej oblasti a vytvára predpoklady na získanie vedomostí, zručností a skúseností pri uplatnení sa na trhu práce v danom odbore.

Aktivity by mali byť zamerané na technické myslenie, ktoré umožňuje tvorivo uvažovať, konštruovať a riešiť jednoduché technické problémy, vytvorenie a materiálne vybavenie technických kútikov, učební techniky, prezentácie a praktické školenia nových technológií s využitím v praxi.