Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Nitriansky kraj

Nitrianski colníci darujú charitatívnym organizáciám stovky paliet

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Colníci už časť paliet odovzdali zariadeniu v Šuranoch, do detského domova v Močenku ich privezú v najbližších dňoch.

Nitra 20. decembra (TASR) - Colný úrad v Nitre poskytne zdarma 382 kusov drevených paliet dvom charitatívnym organizáciám v Nitrianskom samosprávnom kraji. Použijú ich v zimných mesiacoch na vykurovanie priestorov, v ktorých poskytujú sociálne služby deťom v detskom domove, postihnutým deťom a seniorom v domove sociálnych služieb, ľuďom bez domova a sociálne odkázaným občanom v útulku.

Colníci už časť paliet odovzdali zariadeniu v Šuranoch, do detského domova v Močenku ich privezú v najbližších dňoch. „Je to ďalší prípad, kedy sa poskytuje na charitu tovar podozrivý z porušovania práv duševného vlastníctva, ktorý je v zmysle európskej legislatívy určený na zničenie. Prijímatelia tejto humanitárnej pomoci ušetria náklady na vykurovanie, ale aj na dopravu paliet. Tie bezodplatne zabezpečili súkromné špedičné spoločnosti,“ uviedol hovorca Colného úradu Nitra Stanislav Pacher.

Ako pripomenul, v detskom domove, domove sociálnych služieb a zariadení opatrovateľskej služby v Močenku je ubytovaných viac ako 70 osôb. „V útulku v Šuranoch nachádza svoj domov viac ako 30 ľudí, ktorí sa ocitli v ťažkej životnej situácii a sú odkázaní na sociálnu pomoc,“ doplnil Pacher.