Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Nitriansky kraj

Na Technickej fakulte SPU sa začal nový ročník Agrion univerzity

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Štúdium zastrešuje Agrion - Združenie dodávateľov pôdohospodárskej techniky v SR. Iniciatíva vznikla z potreby priblížiť študentom inovácie a prepojiť ich s firmami, budúcimi zamestnávateľmi.

Nitra 21. februára (TASR) - Slovenská poľnohospodárska univerzita (SPU) v Nitre otvorila na technickej fakulte (TF) nový ročník Agrion univerzity. Vzdelávanie je určené pre študentov 1. ročníka inžinierskeho stupňa štúdia v študijnom programe manažérstvo prevádzky techniky, informovala hovorkyňa SPU Renáta Chosraviová.

Štúdium zastrešuje Agrion - Združenie dodávateľov pôdohospodárskej techniky v SR. Iniciatíva vznikla z potreby priblížiť študentom inovácie a prepojiť ich s firmami, budúcimi zamestnávateľmi. "Kvalitné vzdelávanie dnes neexistuje bez spolupráce s externým prostredím. Naším cieľom je prehĺbiť vedomosti a zručnosti študentov z oblasti konštrukcie, predaja a servisu poľnohospodárskej techniky," povedal dekan TF Roman Gálik.

Kurz sa koná raz týždenne počas desiatich týždňov letného semestra. Súčasťou školiaceho modulu je návšteva dodávateľov techniky. Po absolvovaní Agrion univerzity získa každý študent certifikát, ktorý mu pomôže ľahšie sa etablovať na trhu práce v oblasti predaja a servisu techniky.

Vzdelávanie realizujú vybraní lektori, odborníci členských firiem Agrionu. Združenie zastrešuje 57 právnických osôb, ktoré na Slovensku dodávajú poľnohospodársku techniku. Do tohtoročnej Agrion univerzity sa zapojilo osem najväčších firiem, potvrdil prezident združenia Peter Matejovič.