Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Nitriansky kraj

Mladí pedagógovia sa opäť stretnú v Klube začínajúcich učiteľov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Stretnutia Klubu začínajúcich učiteľov majú pedagógom pomôcť aj pri ich práci v triede a tiež pri komunikácii v zborovni či s rodičmi.

Zlaté Moravce 19. februára (TASR) - V Nitrianskom a Zlatomoravskom okrese sa postupne rozbieha činnosť Klubu začínajúcich učiteľov. Po prvom stretnutí, ktoré sa konalo na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre 6. februára, sa učitelia zídu aj v Zlatých Moravciach.

Ako informovali organizátori z Regionálneho centra pre podporu učiteľov (RCPU), podujatie sa bude konať 27. februára o 13.30 h v priestoroch Základnej školy Robotnícka. "Cieľom stretnutí je vytvoriť prostredie pre začínajúcich učiteľov a pomôcť im zorientovať sa, poskytnúť podporu pri zavádzaní novej reformy a zároveň zmapovať ich potreby, na základe ktorých sa bude tvoriť program pre ďalšie stretnutia," uviedlo RCPU.

Stretnutia Klubu začínajúcich učiteľov majú pedagógom pomôcť aj pri ich práci v triede a tiež pri komunikácii v zborovni či s rodičmi. "Je dobré dať dokopy učiteľov, ktorí ešte len začínajú a nájdu si čas na to, aby sa stretli a zdieľali svoje radosti i výzvy," doplnili organizátori.