Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Nitriansky kraj

Mesto Nové Zámky rekonštruuje chodníky na viacerých uliciach

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V minulom roku a v priebehu tohto roka v rámci rekonštrukcie chodníkov vymenili ich povrch v celkovej výmere 16.561 štvorcových metrov.

Nové Zámky 9. júna (TASR) - Mesto Nové Zámky, hneď ako povolili mrazy a počasie to dovolilo, začalo s rekonštrukciami chodníkov na niektorých uliciach. Ako TASR informovala hovorkyňa mesta Petronela Bernáth, ide o ulice Krížna, Rovná, Čerešňová, Bočná, Kvetná, Nová, Ružová dolina, Orechový sad, G. Czuczora, Komárňanská, Kukučínova, Ernestova bašta a Komenského.

V minulom roku a v priebehu tohto roka v rámci rekonštrukcie chodníkov vymenili ich povrch v celkovej výmere 16.561 štvorcových metrov. "Momentálne prebiehajú práce na Devínskej ulici a pripravujú sa chodníky na uliciach T.G. Masaryka, Hájová, Robotnícka, Dubová a Heydukova. Práce sa realizujú tromi technologickými spôsobmi. Ide o kladenie zámockej betónovej dlažby, výmenu liateho asfaltu na obaľovanú asfaltovú zmes, alebo na uliciach, kde je devastácia podkladových vrstiev v nenapraviteľnom stave, tak betónovanie úplne nového chodníka," uviedla Bernáth.

Väčšina chodníkov, ktoré opravujú, bola vyhotovená pred 30 až 40 rokmi a doposiaľ boli bez údržby. "Prvá časť chodníka na Komenského ulici je 195 metrov dlhá a 1,5 metra široká, druhá časť je 202 metrov dlhá a 1,5 metra široká, takže chodníky na Komenského ulici majú spolu 1190 m2. V celej lokalite je havarijný stav chodníkov a po zhodnotení situácie sa odbor komunálnych služieb rozhodol, že oprava chodníkov si vyžaduje úplnú výmenu podložia, ako aj povrchu chodníka, pretože na niektorých uliciach pozostávajú chodníky ešte z betónových melioračných kociek a ostatné chodníky sú prepadnuté alebo vytláčané koreňovým systémom stromov," ukončila hovorkyňa mesta s tým, že rekonštrukcie chodníkov sú financované z rozpočtovej kapitoly odboru komunálnych služieb mesta.