Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Mesto nekúpi budovu Hotela Nitra

Primátor mesta Nitra Jozef Dvonč Foto: TASR

Cena budovy na Novozámockej ulici bola 1,3 milióna eur bez DPH. Magistrát zvažoval možnosť, že objekt prestavia na nájomné byty.

Nitra 10. februára (TASR) – Nitrianska radnica nekúpi Hotel Nitra, ktorý mestu ponúkla súkromná firma. Cena budovy na Novozámockej ulici bola 1,3 milióna eur bez DPH. Magistrát zvažoval možnosť, že objekt prestavia na nájomné byty. Podmienkou však bolo, že sa mestu podarí získať peniaze zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB). Zastupiteľstvo však napokon tento zámer neodsúhlasilo. Dôvodom boli termíny, do ktorých by nebolo možné pripraviť potrebnú dokumentáciu a žiadosť o zdroje zo ŠFRB. „My sme mali ambíciu, že by sme získali tie prostriedky, ale termín na predloženie žiadosti je do 15. marca a problém bol v tom, že by sme to nestihli spracovať,“ vysvetlil nitriansky primátor Jozef Dvonč.

Podľa jeho slov sa radnica bude snažiť v priebehu roka pripraviť vlastný projekt výstavby nájomných bytov. „Na našom vlastnom pozemku a tak, aby sme naň mohli získať peniaze zo ŠFRB,“ povedal Dvonč. Nové byty pre mladé rodiny by mohli vzniknúť aj na Krčméryho ulici, kde už stojí dom pre seniorov. Na pozemku sú už vybudované inžinierske siete a je pripravený na ďalšiu výstavbu. „Mohla by to byť „dvojička“ domu pre seniorov, takže by sa iba zopakovalo to, čo tam už máme postavené. Myslím si, že tam by sme vedeli postaviť nové nájomné byty. Mohol by to byť celkom zaujímavý projekt,“ dodal Dvonč.