Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Nitriansky kraj

Materské školy v Nitre pripravili pre rodičov týždeň otvorených dverí

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Ako informovala radnica, zápis do 25 mestských škôlok bude prebiehať centrálne, v kongresovej sále na mestskom úrade podľa stanoveného harmonogramu.

Nitra 8. februára (TASR) – Rodičia, ktorí chcú, aby ich deti navštevovali niektorú z materských škôl (MŠ) v Nitre, musia prísť na zápis, ktorý sa bude konať od 16. do 20. februára. Ako informovala radnica, zápis do 25 mestských škôlok bude prebiehať centrálne, v kongresovej sále na mestskom úrade podľa stanoveného harmonogramu. Aby sa rodičia vedeli lepšie rozhodnúť, bude na jednotlivých škôlkach prebiehať od 9. do 13. februára Týždeň otvorených dverí.

"Zákonní zástupcovia dieťaťa predložia žiadosť o prijatie do materskej školy, potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast a k nahliadnutiu rodný list," upozorňuje radnica.

V prípade, že rodičia chcú do škôlky zapísať dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, zákonný zástupca predloží aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie. Pre takéto deti sú vytvorené podmienky v MŠ Nábrežie mládeže, kde je trieda pre deti s mentálnym postihnutím. Deti s poruchami zraku môžu navštevovať škôlku na Piaristickej ulici a trieda pre deti s poruchami sluchu je vytvorená v MŠ Štiavnická.

Záujem o miesta v škôlkach v Nitre býva už niekoľko rokov vysoký. Svoje deti tu chcú umiestniť rodičia z mesta, ale aj z okolitých obcí. Magistrát preto takmer každý rok musí vytvárať v materských školách dodatočné miesta. V roku 2013 boli napríklad otvorené dve nové triedy na MŠ Čajkovského. Vlani zasa mesto otvorilo tri nové triedy na MŠ Ľudovíta Okánika.