Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Nitriansky kraj

Najobľúbenejšou atrakciou v Nitrianskom kraji je Lodný mlyn v Kolárove

Vodný mlyn v Kolárove Foto: TASR/Ladislav Vallach

Lodný mlyn dostal pomerne veľa hlasov zo zahraničia. Veľkú zásluhu však na jeho víťazstve mali aj obyvatelia Kolárova, ktorí pri hlasovaní prejavili zdravý lokálpatriotizmus.

Nitra 15. júla (TASR) – Najobľúbenejšou turistickou atrakciou v Nitrianskom kraji sa stal Lodný mlyn v Kolárove. Rozhodli o tom hlasujúci, ktorí sa zapojili do piateho ročníka súťaže organizovanej Agentúrou EPS. Ako uviedol jej riaditeľ Daniel Balko, nováčik súťaže kolárovský lodný mlyn sa dostal na prvé miesto vďaka 563 hlasom. Skončili za ním aj známe turistické zariadenia, akým je kúpalisko Vadaš Thermal Resort Štúrovo a Wellness Hotel Patince, ktoré sa v predchádzajúcich ročníkoch striedali na prvých dvoch priečkach.

"Tento rok skončil Vadaš Štúrovo na druhom mieste so ziskom 422 hlasov. Wellness hotel Patince obsadil tretiu priečku s 348 hlasmi. Potvrdilo sa aj dominantné postavenie Zámku Topoľčianky, ktorý získal 251 hlasov, čiže zostáva v hornej polovici tabuľky. Oproti minulému roku si výrazne polepšil Thermal Kesov, ktorý sa dostal na piate miesto," uviedol Balko.

Druhú polovicu "súťažného poľa" otvára Botanická záhrada Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre so 144 hlasmi. Za ňou nasleduje Nitrianska kalvária so 139 hlasmi. Na ôsmom mieste je Ranč pod Babicou, ktorý získal 119 hlasov. Deviaty je Kaštieľ Mojmírovce s 90 hlasmi a na desiatom mieste sa umiestnilo kúpalisko Margita – Ilona, ktorému dalo hlas 68 ľudí. "Myslím, že sa nám aj tento rok podarilo dosiahnuť náš hlavný zámer, ktorý sledujeme už piaty rok a ktorým je predstaviť na začiatku letnej sezóny turistické atrakcie Nitrianskeho kraja. Výsledok je naozaj pozitívny, pretože máme oproti minulému roku nárast hlasujúcich o vyše 20 percent. Čiže môžeme povedať, že tento rok bol najúspešnejší. Platných hlasov bolo odovzdaných 2322. Veľmi nás teší aj skutočnosť, že sa do súťaže zapojil aj veľký počet hlasujúcich, ktorí sú z rôznych, aj vzdialených, kútov Slovenska a veľa ich bolo aj zo zahraničia," povedal Balko.

Ako dodal, stále sa zvyšujúci počet hlasujúcich zo Slovenska i zahraničných krajín je dôkazom toho, že súťaž naozaj pomáha propagovať zaujímavé turistické atrakcie v Nitrianskom kraji. Súhlasí s ním aj Helena Šáliová z občianskeho združenia, ktoré sa stará o Lodný mlyn Kolárovo. "Takáto súťaž je veľmi dobrá, pretože medzi ľuďmi veľmi rezonuje a má svoj ohlas. Je to veľmi dobrý spôsob, ako sa spropagovať, takže to, že sme dostali najviac hlasov, má pre nás oveľa väčšiu hodnotu ako nejaké vecná alebo finančná odmena," skonštatovala.

Lodný mlyn dostal pomerne veľa hlasov zo zahraničia. Veľkú zásluhu však na jeho víťazstve mali aj obyvatelia Kolárova, ktorí pri hlasovaní prejavili zdravý lokálpatriotizmus. "Sme malé mestečko. Atrakcií nemáme veľa, ale lodný mlyn je naozaj veľmi zaujímavý. Je to rarita a preto sme chceli, aby sa zviditeľnil. Naše výzvy občanom pomohli a aj vďaka ich hlasovaniu Lodný mlyn v Kolárove v súťaži o najobľúbenejšiu turistickú atrakciu vyhral," povedal primátor Kolárova Árpád Horváth.