Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Nitriansky kraj

Výstava Ad Revidendum predstaví diela troch desiatok umelcov

Tekovské múzeum Foto:

Ako uviedol kurátor Dominik Štrbo, na výstave sú zastúpené abstraktné diela, ale aj figurálne námety, portréty, motívy prírody i symbolické a snové obrazy.

Levice 16. februára (TASR) - Združenie výtvarných umelcov západného Slovenska pripravuje v Tekovskom múzeu v Leviciach výstavu s názvom Ad Revidendum. Konať sa bude od soboty 17. februára do 19. apríla a predstaví viac ako 90 diel od 30 autorov.

Ako uviedol kurátor Dominik Štrbo, na výstave sú zastúpené abstraktné diela, ale aj figurálne námety, portréty, motívy prírody i symbolické a snové obrazy. "V najväčšom počte sú zastúpené najmä klasické maliarske techniky, teda olejomaľba, akryl, ale i techniky kombinované. Okrem maľby tu možno nájsť aj fotografiu, kresbu, keramiku či art protis," skonštatoval kurátor.

Cieľom výstavy je sprostredkovať návštevníkom aktuálnu tvorbu jednotlivých autorov a zároveň poukázať na vzájomné spolupôsobenie tvorivého ducha a spoločný vizuálny jazyk celého združenia umelcov. "Návštevníci výstavy sa tak môžu pri tomto príjemnom stretnutí nechať na malý moment odtrhnúť od reality a zveriť sa do rúk vlastnej imaginácie pri pohľade na aktuálnu umeleckú tvorbu vystavujúcich výtvarných umelcov," doplnil Štrbo.