Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Nitriansky kraj

Komunitná nadácia vyhlásila prvú tohtoročnú grantovú výzvu

NKN. Foto: TASR

Ako informovala nadácia, cieľom grantového programu je podnietiť a podporovať rôznorodé verejnoprospešné aktivity a kreatívne nápady zamerané na podporu vzdelávania a iných aktivít.

Nitra 8. februára (TASR) – Nitrianska komunitná nadácia (NKN) vyhlásila prvú tohtoročná grantovú výzvu, v rámci ktorej sa môžu organizácie i neformálne združenia občanov uchádzať o finančnú podporu pre svoje projekty. Ako informovala nadácia, cieľom grantového programu je podnietiť a podporovať rôznorodé verejnoprospešné aktivity a kreatívne nápady zamerané na podporu vzdelávania, sociálnej pomoci, ochranu životného prostredia, kultúry, podporu zdravia, telesnej kultúry i ochranu ľudských práv.

NKN podporí úspešné projekty sumou v maximálnej výške 1000 eur. Projekt musí byť neziskový a so zapojením dobrovoľníkov. Zároveň musí mať dlhodobejší prínos pre širšiu komunitu ľudí na území mesta Nitra alebo Nitrianskeho okresu. Uzávierka podávania projektov bude 6. marca. Komunitná nadácia potom bude vyberať tie, ktorým udelí grant. Rozhodovať bude na základe prospešnosti projektu pre komunitu, jeho dlhodobého prínosu, nápaditosti, ale i jasne a reálne stanovených cieľov. Okrem zapojenia dobrovoľníkov do realizácie zámeru bude dôležitá aj schopnosť žiadateľov získať financie i z iných zdrojov a pripraviť reálne stanovený rozpočet.