Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Nitriansky kraj

V Komárne odľahčia dopravne preplnený úsek na Komenského ulici

Ilustračná snímka Foto: TASR/KR PZ Bratislava

S pomocou vynoveného semaforu bude dopravu sledovať digitálny systém, ku ktorému sa prispôsobia signály.

Komárno 30. septembra (TASR) - Samospráva v Komárne plánuje v októbri odľahčiť každodenne dopravne preplnený úsek na Komenského ulici. Ako TASR informoval Péter Szitás zo sekretariátu primátora, v ranných a poobedňajších hodinách dopravnej špičky sa na tomto úseku vytvára dlhý rad vozidiel.

Do tohtoročného plánu investičných priorít sa dostalo aj rozšírenie a obnovenie križovatky ulíc Komenského - Rákócziho, čo zahŕňa vybudovanie odbočovacieho pruhu v celkovej dĺžke 84 metrov pred reštauráciou rýchleho občerstvenia. "Táto investícia prebehne v mesiaci október, pričom na danom úseku okrem spomínaného odbočovacieho pruhu obnovíme aj semafor, teda svetelné návestidlo," povedal Szitás.

S pomocou vynoveného semaforu bude dopravu sledovať digitálny systém, ku ktorému sa prispôsobia signály. "Nový digitálny systém naskytne možnosť na zosúladenie signálov aj s ostanými križovatkami, a tak prechodná doprava môže skôr opustiť mesto," vysvetlil pracovník sekretariátu primátora.

"Teší ma, že aj poslanci podporili túto investíciu, nakoľko týmto mesto spláca svoj starý dlh. Doprava sa tak môže stať nielen plynulejšou, ale aj bezpečnejšou. Vďaka hospodárskym výsledkom mesta sa na realizáciu investícií môže tento rok vynaložiť z vlastného rozpočtu mesta viac ako jeden milión eur, medzi ktorými je aj rekonštrukcia daného úseku," dodal primátor mesta László Stubendek.