Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Nitriansky kraj

Hradné slávnosti v Leviciach ponúknu návštevníkom rytiersky turnaj

Levický hrad Foto: TASR

Súčasťou sprievodných akcií budú ukážka historického dreveného kolotoča, jazda na koni, vystúpenia sokoliarov a rôzne atrakcie pre deti.

Levice 28. mája (TASR) – Sprievod historických šermiarskych, lukostreleckých a jazdeckých skupín odštartuje 9. júna po 11.00 h Levické hradné slávnosti. Na hradnom nádvorí potom podujatie oficiálne otvorí primátor mesta Štefan Mišák.

Hlavný program slávností začne o 13.00 h rytierskym turnajom a ukážkami dobových výjavov zo života rytierov. "Počas dňa bude prebiehať v priestoroch hradného parku prezentácia starých tradičných i netradičných ľudových remesiel. V areáli hradného nádvoria sú budú konať historické vystúpenia v podaní spoločnosti veselých šermiarov Cassanova," informovala radnica.

Súčasťou sprievodných akcií budú ukážka historického dreveného kolotoča, jazda na koni, vystúpenia sokoliarov a rôzne atrakcie pre deti. V rámci kultúrnych podujatí sú pripravené vystúpenie ľudovej hudby Rikkoňovci, detské divadelné predstavenie i ohňová šou. Levické hradné slávnosti ukončí krátko pred 22.00 h ohňostroj.