Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Nitriansky kraj

Firma Fromax plánuje pri Nitre areál na výrobu zemiakových lupienkov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Predpokladaným začiatkom výstavby je jún 2018 (po právoplatnosti stavebného povolenia). Ukončenie výstavby sa predpokladá v auguste 2022 (po kolaudácii stavby).

Bratislava 25. marca (TASR) - Spoločnosť Fromax Čechynce, s.r.o., plánuje pri Nitre vybudovať areál na výrobu zemiakových lupienkov, a to v odhadovanom náklade 4 milióny eur. Vyplýva to z investičného zámeru, ktorý spoločnosť predložila na posúdenie vplyvov investície na životné prostredie (EIA). Užívateľom bude Fromax, s.r.o.

"Predmetom zámeru je výstavba halového objektu pre sklad zemiakov, pre výrobu a skladovanie zemiakových lupienkov a prislúchajúcej samostatne stojacej administratívnej budovy," uviedla spoločnosť v zámere.

Výroba sa plánuje v závode po plnom zabehnutí v dvojzmennej prevádzke. Uvažuje sa, že na jednej pracovnej zmene bude pracovať 12 ľudí vo výrobe a štyria, respektíve dvaja pracovníci, v administratíve.

Areál navrhovanej investície sa nachádza, respektíve bude situovaný v extraviláne obce Čechynce, v jej severovýchodnej časti, približne 500 metrov od najbližšej zástavby a v tesnej blízkosti Vinohradskej cesty, smerom na susednú obec Golianovo, z ktorej bude posudzovaný areál dopravne dostupný.

Predpokladaným začiatkom výstavby je jún 2018 (po právoplatnosti stavebného povolenia). Ukončenie výstavby sa predpokladá v auguste 2022 (po kolaudácii stavby).

Fromax, s.r.o., sa podľa údajov uvedených v zámere venuje pestovaniu vlastných zemiakov už dve desaťročia, avšak zemiaky začala spoločnosť krájať a smažiť len nedávno.