Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Dvaja mladiství bratia vykradli železiarstvo, peniaze minuli v herni

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Obaja mladiství sa počas víkendu od 5. do 8. januára tohto roka mali vlámať do predajne železiarstva v Dvoroch nad Žitavou.

Nové Zámky 10. januára (TASR) – Zo zločinu krádeže obvinil vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Nových Zámkoch dvoch bratov vo veku 15 a 16 rokov. Obaja mladiství sa počas víkendu od 5. do 8. januára tohto roka mali vlámať do predajne železiarstva v Dvoroch nad Žitavou. Krádež zistila v pondelok 8. januára ráno predavačka, keď prišla do práce.

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová, chlapci prešli do zadnej časti objektu, kde preliezli betónovú ohradu. Následne sa cez tehlový múr, vysoký viac ako dva metre, dostali na strechu predajne. Tam rozobrali krytinu a cez vzniknutý otvor vošli dnu. "Z obchodu odcudzili finančnú hotovosť vo výške 600 eur, vŕtačku, sadu gola kľúčov a poškodili trezor. Krádežou vecí vznikla škoda viac ako 700 eur a poškodením trezora ďalších 200 eur," priblížila.

"Po nahlásení krádeže začali policajti Obvodného oddelenia Policajného zboru v Dvoroch nad Žitavou s preverovaním osôb. Na základe menšej miestnej znalosti a vykonanými previerkami zistili spolu s kriminalistami z Nových Zámkov, že krádeže sa dopustili dvaja miestni chlapci. Ešte v ten istý deň do dvoch hodín policajti predviedli na vypočutie 16-ročného Patrika a jeho o rok mladšieho brata Ivana," skonštatovala Bruchterová s tým, že oboch chlapcov vypočuli za prítomnosti kurátorky. Pri výsluchu sa ku krádeži priznali a odovzdali aj odcudzené veci. Peniaze, ktoré z obchodu ukradli, minuli v herni.

Vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na väzobné trestné stíhanie obidvoch chlapcov. Mladistvým hrozí za zločin krádeže v zmysle zákona trest odňatia slobody na tri až desať rokov. Vzhľadom na ich vek im môže byť trest znížený o polovicu.