Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Nitriansky kraj

Cestujúcich v Štúrove odvezie moderný autobus MHD

Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

Autobus je plne klimatizovaný, vybavený wi-fi pripojením, ktoré je pre cestujúcich zdarma, elektronickými informačnými tabuľami, hlásičom zastávok a digitálnym informačným LCD panelom.

Štúrovo 31. júla (TASR) - Obyvatelia mesta Štúrovo v okrese Nové Zámky môžu oddnes v rámci mestskej hromadnej dopravy (MHD) cestovať moderným nízkopodlažným autobusom s klimatizáciou a bezplatným wi-fi pripojením. Podľa Karola Petőcza, generálneho riaditeľa spoločnosti Arriva Nové Zámky, chcú spolu so samosprávou aj takýmto spôsobom motivovať obyvateľov, aby uprednostnili verejnú dopravu pred individuálnou dopravou autami.

Podľa jeho ďalších slov zvyšovanie kvality služieb môže podporiť záujem obyvateľov o využívanie verejnej dopravy. "Napríklad moderný autobus v Štúrove vďaka bezbariérovému prístupu zlepší dostupnosť verejnej dopravy pre imobilných cestujúcich, starších ľudí a matky s deťmi v kočíkoch,“ povedal Petőcz.

Zmluvu na výkon MHD vo verejnom záujme uzatvorilo mesto Štúrovo so spoločnosťou Arriva v roku 2012 na desať rokov. To umožňuje mestu a spoločnosti zlepšovať kvalitu poskytovaných služieb vrátane modernizácie autobusov MHD. „Pre mesto Štúrovo je to výrazná kvalitatívna zmena k lepšiemu. Obyvateľom mesta a mikroregiónu a našim návštevníkom bude slúžiť nový nízkopodlažný autobus prvýkrát v novodobej histórii,” povedal primátor mesta Štúrovo Eugen Szabó.

Autobus je plne klimatizovaný, vybavený wi-fi pripojením, ktoré je pre cestujúcich zdarma, elektronickými informačnými tabuľami, hlásičom zastávok a digitálnym informačným LCD panelom nainštalovaným v interiéri autobusu. Cestujúci tak majú informácie o trase jazdy a nasledujúcich zastávkach.

Spoločnosť poskytuje služby MHD v 19 mestách na Slovensku. „Všade, kde pôsobíme, sa po dohode s mestami a krajmi usilujeme modernizovať vozidlový park i súvisiacu infraštruktúru, ako napríklad autobusové stanice či zastávky. Včasná, bezpečná a pohodlná doprava je totiž pre cestujúcich rozhodujúca. Naše moderné vozidlá a dlhoroční skúsení vodiči to poskytujú,“ ukončila dopravná riaditeľka spoločnosti Hana Jahodníková.