Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Nitriansky kraj

Biskup V. Judák vyzval veriacich, aby využili svoje volebné právo

Viliam Judák, archívna snímka. Foto: TASR Henrich Mišovič

Svoj hlas odovzdal V. Judák jednému z kandidátov na prezidenta v 15. volebnom okrsku na Základnej škole kniežaťa Pribinu v Nitre.

Nitra 16. marca (TASR) – Svoje volebné právo využil aj nitriansky diecézny biskup Viliam Judák. Svoj hlas odovzdal jednému z kandidátov na prezidenta v 15. volebnom okrsku na Základnej škole kniežaťa Pribinu v Nitre.

„Povzbudzujem vás, aby ste využili svoje občianske právo a zúčastnili sa na prezidentských voľbách,“ vyzval veriacich biskup Judák. Podľa jeho slov je osobitnou úlohou kresťanov osvetľovať a usporadúvať všetky časné veci, ktoré sa ich bezprostredne týkajú tak, aby sa vždy diali a zveľaďovali podľa Krista.

„V tomto duchu nás povzbudzuje aj pápež sv. Ján Pavol II., podľa ktorého je chybou si myslieť, že aj keď kresťan nemá trvalé miesto na tejto Zemi, ale hľadá trvalý príbytok v nebesiach, má právo vyhnúť sa svojím pozemským povinnostiam. Skôr naopak, sme povinní, vedení svojou vierou ešte viac napĺňať túto zodpovednosť podľa svedomia každého z nás,“ uviedol Judák vo svojom vyhlásení k voľbám.