Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

NHL:Wilson môže dostať za faul na Sundqvista trest na 6 a viac zápasov

Toma Wilson (vpravo). Foto: TASR/AP

Dvadsaťštyriročný útočník dostal za svoj faul v zápase 10 minútový trest.

Washington 1. októbra (TASR) - Hokejového útočníka Toma Wilsona z tímu zámorskej NHL Washington Capitals môžu suspendovať na šesť a viac zápasov. Dôvodom je jeho úder do hlavy hráča St. Louis Blues Oskara Sundqvista počas nedeľňajšieho prípravného zápasu (5:2).

Dvadsaťštyriročný útočník dostal za svoj faul v zápase 10 minútový trest. "Sundqvist nie je na tom dobre. Bol to silný úder," povedal podľa agentúry AP tréner St. Louis Mike Yeo.

Wilson dostal trest za nebezpečný faul aj v minulosezónnom play off, keď hráčovi Pittsburghu Penguins Zachovi Aston-Reeseovi v súboji zlomil čeľusť a spôsobil otras mozgu.

Brown má zlomený prst, kráľom bude chýbať bližšie nešpecifikované obdobie


Hokejový útočník Dustin Brown bude svojmu tímu Los Angeles Kings chýbať v úvode novej sezóne zámorskej NHL. Dôvodom je zlomenina prsta, ktorú utrpel v sobotňajšom prípravnom zápase proti Anaheimu Ducks.

Brownovi spôsobila zranenie strela spoluhráča Anžeho Kopitara. Informovala o tom agentúra AP. Tridsaťtriročný krídelník je súčasťou tímu "kráľov" od roku 2003, keď si ho vedenie klubu vybralo v drafte z 13. miesta. Brown bol kapitán mužstva pri zisku Stanleyho pohára v sezónach 2011/2012 a 2013/2014.

Los Angeles začne novú sezónu NHL v noci na sobotu domácim zápasom proti San Jose Sharks.