Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia NHL

Tréner Detroitu o Jurčovi: Chceme sa uistiť, že zo seba vydá všetko

Hokejista Detroitu Red Wings Slovák Tomáš Jurčo sa teší so spoluhráčmi na lavičke po strelení gólu, archívne foto Foto: TASR/AP Photo

Dvadsaťdvaročný slovenský reprezentant vie, že svojmu trénerovi môže dôverovať. Viedol ho už v tíme Grand Rapids Griffins z AHL, kde spolu vyhrali titul.

Detroit 28. októbra (TASR) - Tréner zámorského klubu NHL Detroitu Red Wings Jeff Blashill chce vidieť toho Tomáša Jurča, ktorý bol v nižšej zámorskej súťaži AHL lídrom produktivity.

"Je to najmä o tom, aby bol hráč v skvelej forme. Vtedy môže korčuľovať nepretržite. Jurčo môže byť efektívny, pokiaľ bude môcť hrať za každých okolností. Na týchto veciach sme s ním teraz pracovali," uviedol Blashill a dodal: "Snažím sa mu vštepiť vytrvalosť. Pokiaľ pôjde stále za pukom, bude z neho efektívny hokejista. V AHL to bol mladý hráč, ktorý dokázal bodovať v každom zápase. Má mnoho skvelých zručností a my sa chceme uistiť, že zo seba vydá všetko."

Dvadsaťdvaročný slovenský reprezentant vie, že svojmu trénerovi môže dôverovať. Viedol ho už v tíme Grand Rapids Griffins z AHL, kde spolu vyhrali titul. "Jednoducho musím viac korčuľovať. To je základ. Ak to spravím, potom môžem odohrať dobré stretnutia, ktoré mi psychicky pomôžu," povedal Jurčo pre zámorské médiá.

Slovenský útočník začal prebiehajúcu sezónu ako zdravý náhradník. Nastúpil až na tretí zápas "červených krídiel," v ktorom dosiahol hranicu sto odohraných duelov v NHL. V tomto ročníku si zatiaľ pripísal len jednu asistenciu, tú dosiahol v noci na stredu pri prehre s Carolinou 1:3.