Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

NHL: Tatar prispel gólom k triumfu Vegas na ľade Winnipegu

Na snímke sa hráč Detroit Red Wings - Trevor Daley teší spolu s Tomášom Tatarom z gólu. Foto: TASR/AP

Pre Tatara to bol prvý presný zásah v piatom dueli nadstavby, jeho krajan Marko Daňo sa opäť nezmestil do zostavy Winnipegu.

New York 15. mája (TASR) - Slovenský hokejista Tomáš Tatar prispel gólom k triumfu Vegas Golden Knights v druhom zápase finále play off Západnej konferencie NHL na ľade Winnipegu 3:1. Hostia tak vyrovnali stav série na 1:1. Pre Tatara to bol prvý presný zásah i premiérový bod v piatom dueli tohtosezónnej nadstavby, jeho krajan Marko Daňo sa opäť nezmestil do zostavy Winnipegu.

Dvadsaťsedemročný krídelník otvoril skóre duelu v 14. minúte, keď sa uvoľnil na pravej strane a na dvakrát prekonal brankára domácich Connora Hellebuycka. Jeho prvý pokus nebol presný, ale puku sa zmocnil opäť a spoza bránky ho pretlačil do siete. "Bolo to pre nás veľmi dôležité víťazstvo. Je skvelé, že sa mi podarilo skórovať, ale víťazstvo tímu je prvoradé. Opäť sme sa dostali na správnu cestu a séria bude ešte veľmi vzrušujúca. Máme pred sebou spoločný cieľ a tým je vyhrať Stanleyho pohár. Nepovedal by som, že som bol frustrovaný, keď som sedel počas play off často iba na tribúne. Musel som to rešpektovať a pomôcť spoluhráčom aspoň povzbudením," povedal pre nhl.com slovenský útočník, ktorý nastúpil po trojzápasovej absencii, odohral 10:14 min a pripísal si aj dve strely a plusový bod. Ďalšie dva góly víťazného tímu dal Jonathan Marchessault. Brankár Marc-Andre Fleury zaznamenal 30 úspešných zákrokov a dosiahol svoje 71. víťazstvo vo vyraďovacích bojoch NHL. V historickej tabuľke je v tejto štatistike na 9. mieste spolu s Jacquesom Plantem.

"Ušli nám tri minúty zo zápasu a preto sme prehrali. Počas tohto krátkeho času nám mohli dať hráči Vegas štyri góly. Musíme sa sústrediť počas celého zápasu," vyhlásil kapitán domácich Blake Wheeler.

Séria sa teraz presúva do Las Vegas, tretí duel je na programe v noci na štvrtok o 3.00 SELČ.


play off NHL



finále Západnej konferencie - 2. zápas:

WINNIPEG JETS – VEGAS GOLDEN KNIGHTS 1:3 (0:2, 0:0, 1:1)

Góly: 48. Connor (Ehlers, Myers) – 14. TATAR (Theodore, Carpenter), 18. Marchessault (Smith), 49. Marchessault (Smith, Karlsson). Brankári: Hellebuyck - Fleury, strely na bránku: 31:28, 15.321 divákov

/stav série 1:1/



Slovák v akcii:

Tomáš Tatar (Vegas) 10:14 1 0 1 +1 2 0

/minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/