Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia NHL

St. Louis porazilo Rangers v nájazdoch 4:3

Zápas St. Louis vs NY. Rangers Foto: TASR/AP

O triumfe rozhodol v nájazdoch útočník Vladimir Tarasenko.

New York 4. novembra (TASR) - Hokejisti St. Louis zdolali v zápase zámorskej NHL NY Rangers 4:3 po nájazdoch, keď opäť žiaril vo forme hrajúci Vladimir Tarasenko. Dvadsaťdvaročný ruský útočník v 28. minúte po fantastickom sóle vyrovnal na 1:1, potom asistoval pri vyrovnávajúcom góle Jaya Bouwmeestera a nakoniec rozhodol v nájazdoch. Tarasenko strelil v uplynulých štyroch zápasoch šesť gólov a pomohol svojmu tímu k piatemu víťazstvu za sebou.

"Je to najdynamickejší hráč, s akým som kedy hral. Má perfektnú strelu, rýchlosť, kanonierske schopnosti a patrí k najlepším hokejistom na svete," sypal slová chvály na svojho spoluhráča kapitán St. Louis David Backes. Tarasenkova chvíľa prišla pri vyrovnávajúcom góle, keď dostal v presilovke puk na červenej čiare, prešiel cez obrancu Michaelu Kostku, preletel medzi Tannerom Glassom a Rickom Nashom, zbavil sa aj Dylana McIlratha a prekonal Cama Talbota skvelým jednoručným blafákom v štýle Petra Forsberga. St. Louis potom viedli 2:1, ale skóre otočil dvomi gólmi veterán Martin St. Louis a "jazdci" viedli. Do predĺženia však poslal duel svojím prvým gólom v sezóne Bouwmeester. V nadstavenom čase mal dve veľké šance domáci Nash, ale trafil len žrď a tak rozhodli nájazdy. V nich v druhej sérii skórovali za Rangers Lee Stempniak a za Blues Alexander Steen a v tretej sérii rozhodol Tarasenko.

St. Louis vyhrali v Madisom Square Garden ôsmykrát z uplynulých deviatich návštev. Obom tímom chýbalo viacero opôr. Rangers sa v obrane museli zaobísť bez kapitána Ryana McDonagha (vykĺbené rameno), Johna Moora (trest) a Kevina Kleina (noha), v útoku chýbal Mats Zuccarello (nešpecifikované zranenia). Blues nastúpili siedmykrát bez Paula Šťastného (rameno) a pre otras mozgu chýba stále aj T.J. Oshie.

výsledok:

NY RANGERS - ST. LOUIS 3:4 pp a sn (1:0, 0:1, 2:2 - 0:0, 0:1)
Góly: 6. Kreider (Hunwick, Duclair), 47. St. Louis (Hagelin, Brassard), 54. St. Louis (Nash, Brassard) – 28. Tarasenko (Shattenkirk, Elliot), 44. Berglund (Jackman), 55. Bouwmeester (Lehterä, Tarasenko), rozh. náj. Tarasenko. Brankári: Talbot - Elliott, strely na bránku: 39:34, 18.006 divákov.