Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia NHL

Rangers sa dohodli na zmluve so sedmičkou draftu Anderssonom

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Andersson pôsobil v predchádzajúcej sezóne vo švédskej najvyššej súťaži, za HV71 odohral 42 stretnutí s bilanciou deviatich gólov a desiatich asistencií.

New York 14. júla (TASR) - Klub zámorskej NHL New York Rangers sa dohodol na nováčikovskej zmluve s tohtoročnou sedmičkou draftu, 18-ročným útočníkom Liasom Anderssonom. Vedenie klubu podpísalo so švédskym hokejistom kontrakt na tri roky, detaily zmluvy neboli zverejnené.

Andersson pôsobil v predchádzajúcej sezóne vo švédskej najvyššej súťaži, za HV71 odohral 42 stretnutí s bilanciou deviatich gólov a desiatich asistencií. Úspešný rok zakončil ziskom majstrovského titulu. Informovala o tom agentúra AP.

Tierney zostáva hráčom San Jose

Hokejový klub zámorskej NHL San Jose Sharks si na ďalší rok poistil služby 23-ročného útočníka Chrisa Tierneyho.

Kanaďana si vybrali Sharks v druhom kole draftu 2012 z 55. miesta. Tierney odohral za "žralokov" tri sezóny, v ročníku 2016/2017 nastúpil na 80 zápasov s bilanciou jedenástich gólov a dvanástich asistencií. Celkovo odohral za kalifornský klub 202 stretnutí, pričom dal 24 gólov a nazbieral 40 asistencií. "Myslíme si, že Chris bude ešte lepší, ale už nám ukázal, aký dôležitý je pri našich oslabeniach a v defenzíve," citovala televízna stanica TSN generálneho manažéra San Jose Douga Wilsona.

Ferland predĺžil kontrakt s Calgary, vyhol sa arbitráži

Hokejový útočník Micheal Ferland a klub NHL Calgary Flames sa dohodli na novom dvojročnom kontrakte, čím sa vyhli arbitrážnemu súdu. Dvadsaťpäťročný krídelník si podľa CapFriendly.com zarobí 1,75 milióna dolárov za sezónu.

Ferland mal štatút obmedzeného voľného hráča, arbitrážne konanie mal naplánované na 22. júla. Kanaďan má pred sebou štvrtú sezónu v drese Flames, v minulom ročníku si v 76 zápasoch základnej časti pripísal 15 gólov a 10 asistencií, v štyroch dueloch play off nebodoval. Informoval o tom portál tsn.ca.