Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

NHL Winter Classic: Rangers nad Buffalom zvíťazil až po predĺžení

Ľavý krídelník NY Rangers J. T. Miller počas prvej tretiny hry NHL Winter Classic proti Buffalo Sabres. 2. januára 2018. Foto: TASR/AP

Ostro sledovaný duel pod holým nebom sa uskutočnil pred vyše 41-tisícovou kulisou na štadióne Citi Field, ktorý je domovským stánkom bejzbalistov New York Mets.

New York 2. januára (TASR) - New York 2. januára (TASR) - Hokejisti New Yorku Rangers zvíťazili v tradičnej novoročnej klasike zámorskej NHL nad Buffalom Sabres 3:2 po predĺžení. Ostro sledovaný duel pod holým nebom sa uskutočnil pred vyše 41-tisícovou kulisou na štadióne Citi Field, ktorý je domovským stánkom bejzbalistov New York Mets.

Rangers v úvode nepotrestali vylúčenie Bogosiana, lenže následne sa gólmi Paula Careyho a Michaela Grabnera dostali na koňa. Posledný tím Východnej konferencie v 56. sekunde prostrednej časti znížil zásluhou presilovkového gólu Sama Reinharta a "šabliam" bravúrne vyšiel aj vstup do záverečnej tretiny, keď sa už po 27. sekundách postaral o vyrovnanie Rasmus Ristolainen. V predĺžení Jacob Josefson zbytočným faulom oslabil svoj tím a J.T. Miller pohotovou dorážkou rozhodol o víťazstve Rangers.

"Bolo to naozaj niečo špeciálne a teší ma, že som to mohol zdieľať s mojou rodinou a s priateľmi. Hrať pred vyše 40.000 divákmi, o niečom takom môžete len snívať. Bolo to úžasné, bolo tam všetko, v čo som dúfal," povedal Miller, ktorý dorazil do siete strelu Kevina Shattenkirka. "J.T. odviedol pri tom góle skvelú prácu," pochválil ho spoluhráč.

Pod triumf sa výraznou mierou podpísal aj brankár Henrik Lundqvist, ktorý mal 31 úspešných zákrokov a vyhral tak všetky štyri zápasy pod holým nebom v NHL, na ktoré nastúpil v drese Rangers. Prvý Winter Classic absolvoval v roku 2012 proti Philadelphii Flyers, v roku 2014 zdolal aj New Jersey Devils a NY Islanders.

"Bola to zábava a skvelá atmosféra. Publikum povzbudzovalo oba tímy a bolo poriadne hlasné. Nakoniec to bol veľmi tesný zápas, ktorý bol zaujímavý pre každého a je skvelé, že sme ho v predĺžení dokázali rozhodnúť," uviedol pre nhl.com kapitán Rangers Ryan McDonagh.

Duel si napriek prehre pochvaľovali aj hráči a tréner Buffala. "Panovala skvelá atmosféra. Na začiatku sme podľa mňa nemali príliš dobrý pohyb. Navyše sme dosť skoro hrali v oslabení, čo ich nakoplo. Druhá tretina bola z našej strany naozaj dobrá, tretia mohla dopadnúť hocijako. Som hrdý na svojich hráčov, je len škoda, že v predĺžení prišlo to vylúčenie," povedal tréner Buffala Phil Housley.

"Bola to skvelá skúsenosť, od začiatku až do konca. NHL spravila za tento víkend výbornú prácu, ďakujem New York Mets, že sme tu mohli hrať i Rangers," vyhlásil útočník Sabres Jack Eichel.

Ďalšia "klasika" sa uskutoční 3. marca, sily si zmerajú Toronto a Washington.

NHL Winter Classic - sumár:



BUFFALO SABRES - NEW YORK RANGERS 2:3 pp (0:2, 1:0, 1:0 - 0:1)

Góly: 21. Reinhart (Ristolainen, Eichel), 41. Ristolainen (O'Reilly, Okposo) - 5. Carey (Fast, Nieves), 9. Grabner (Hayes, Miller), 63. Miller (Shattenkirk, Zuccarello). Brankári: Lehner - Lundqvist, strely na bránku: 32:39, 41.922 divákov.