Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

NHL: Watsonovi znížili trest za domáce násilie na 18 zápasov

Austin Watson, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Útočník Nashvillu sa tak namiesto 3. decembra bude môcť vrátiť do zostavy Predators už 15. novembra.

Nashville 12. októbra (TASR) - Arbitrážny sudca znížil americkému hokejistovi Austinovi Watsonovi trest za domáce násilie z 27 na 18 zápasov NHL. Útočník Nashvillu sa tak namiesto 3. decembra bude môcť vrátiť do zostavy Predators už 15. novembra.

Dvadsaťšesťročnému Watsonovi zastavil v septembri činnosť komisár súťaže Gary Bettman po tom, čo ho obvinili z domáceho násilia po hádke s priateľkou. S matkou svojho niekoľkomesačného dieťaťa sa pohádal na benzínovej stanici a strčil do nej. Polícia potom našla na jej hrudi červené rany, ktoré podľa priateľky spôsobil práve Watson. Ten na júlovom súde vinu nepoprel, dostal trojmesačnú podmienku a musí absolvovať 26 hodín preventívneho kurzu. V prípade porušenia podmienky mu hrozí až rok väzenia. Ak podmienky splní, jeho prehrešok vymažú z trestného registra.

Watson hrá za Nashville celú svoju profiligovú kariéru, v 216 zápasoch základnej časti nazbieral 47 bodov (23+24). Vlani podpísal s klubom nový trojročný kontrakt v celkovej hodnote 3,3 milióna dolárov. Informáciu priniesol portál sportsnet.ca.