Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia NHL

NHL: V All Star exhibícii bude mať najväčšie zastúpenie Tampa Bay

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Každoročná hokejová slávnosť sa odohrá rovnako ako v uplynulej sezóne formou miniturnaja štyroch divíznych tímov - Atlantického, Metropolitného, Pacifického a Centrálneho.

New York 11. januára (TASR) - Klub Tampa Bay Lightning bude v blížiacej sa All Star exhibícii zámorskej hokejovej NHL reprezentovať až štvorica hráčov a zároveň aj tréner Jon Cooper. Hviezdny víkend sa uskutoční 27. a 28. januára práve v domovskom stánku "bleskov" Amalie Arena.

Každoročná hokejová slávnosť sa odohrá rovnako ako v uplynulej sezóne formou miniturnaja štyroch divíznych tímov - Atlantického, Metropolitného, Pacifického a Centrálneho. Budú sa konať tri dvadsaťminútové zápasy troch proti trom.

Kapitánov jednotlivých tímov si zvolili v hlasovaní fanúšikovia. Tím Atlantickej divízie povedie skúsený kanadský center a kapitán Tampy Bay Steven Stamkos, výber Pacifickej divízie ťahúň Edmontonu Connor McDavid, ktorý dostal od fanúšikov najviac hlasov, lídrom Centrálnej divízie bude obranca Nashvillu P.K. Subban a Alexander Ovečkin z Washingtonu bude kapitán Metropolitnej divízie. Ruský kanonier sa zúčastní už na deviatej All Star exhibícii.

Trénermi výberov budú Cooper z Tampy Bay (Atlantická), Gerard Gallant z Las Vegas (Pacifická), Peter Laviolette z Nashvillu (Centrálna) a kouč Washingtonu Barry Trotz (Metropolitná). O ich menovaní rozhodlo poradie klubov k 6. januáru, ich tímy v polovici sezóny viedli svoje divízie.

Stamkos si zahrá s trojicou spoluhráčov z Tampy, do výberu Atlantickej divízie sa dostali aj brankár Andrej Vasilevskij, obranca Victor Hedman a líder produktivity celej súťaže Nikita Kučerov (60 b). Žiadny iný tím nebude mať v exhibícii štvornásobné hráčske zastúpenie.

Traja hráči budú reprezentovať Los Angeles Kings - kapitán Anže Kopitar, obranca Drew Doughty a brankár Jonathan Quick - a po dvoch má vo výbere ďalších osem tímov vrátane nováčika z Vegas, ktorý zastupujú útočník James Neal a brankár Marc-Andre Fleury.

V exhibícii sa predstaví aj 12 premiérových účastníkov. Medzi nimi figuruje aj talent Vancouveru Canucks Brock Boeser, ktorý s 22 gólmi a 40 bodmi vedie poradie strelcov aj produktivity nováčikov v sezóne.

"Som nadšený a teším sa na to. Budeme hrať traja proti trom, bude to zábava," povedal pre nhl.com obranca Oliver Ekman-Larsson z Arizony Coyotes. "Je to pre mňa veľká česť. Teším sa, že som sa dostal do výberu a že to zažijem s mojou rodinou, mojimi deťmi a mojou manželkou," povedal útočník Eric Staal z Minnesoty Wild.

Kádre v All Star exhibícii:

Atlantická divízia:

brankári: Carey Price (Montreal/účasť v exhibícii: 6), Andrej Vasilevskij (Tampa Bay/1)
obrancovia: Mike Green (Detroit/2), Victor Hedman (Tampa/2), Erik Karlsson (Ottawa/5)
útočníci: Aleksander Barkov (Florida/1), Jack Eichel (Buffalo/1), Nikita Kučerov (Tampa/2), Brad Marchand (Boston/2), Auston Matthews (Toronto/2), Steven Stamkos - kapitán (Tampa/5)
tréner: Jon Cooper (Tampa/1)

Metropolitná divízia:

brankári: Braden Holtby (Washington/3), Henrik Lundqvist (NY Rangers/4)
obrancovia: Noah Hanifin (Carolina/1), Seth Jones (2/Columbus), Kris Letang (4/Pittsburgh)
útočníci: Josh Bailey (NY Islanders/1), Sidney Crosby (Pittsburgh/3), Claude Giroux (Philadelphia/5), Taylor Hall (New Jersey/3), Alexander Ovečkin - kapitán (Washington/9), John Tavares (NY Islanders/5)
tréner: Barry Trotz (Washington/3)

Centrálna divízia:

brankári: Connor Hellebuyck (Winnipeg/1), Pekka Rinne (Nashville/2)
obrancovia: John Klingberg (Dallas/1), Alex Pietrangelo (St. Louis/1), P.K. Subban - kapitán (Nashville/3)
útočníci: Patrick Kane (Chicago/7), Nathan MacKinnon (Colorado/2), Brayden Schenn (St. Louis/1), Tyler Seguin (Dallas/5), Eric Staal (Minnesota/5), Blake Wheeler (Winnipeg/1)
tréner: Peter Laviolette (Nashville/3)

Pacifická divízia:

brankári: Marc-Andre Fleury (Vegas/3), Jonathan Quick (LA Kings/3)
obrancovia: Brent Burns (5/San Jose), Drew Doughty (4/LA Kings), Oliver Ekman-Larsson (Arizona/2)
útočníci: Brock Boeser (Vancouver/1), Johnny Gaudreau (Calgary/4), Anže Kopitar (LA Kings/4), Connor McDavid - kapitán (Edmonton/2), James Neal (Vegas/3), Rickard Rakell (Anaheim/1)
tréner: Gerard Gallant (Vegas/2)