Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

NHL: Tatar skóroval, Daňo asistoval, Budaj vychytal víťazstvo

Tomáš Tatar sa teší zo streleného gólu Foto: TASR/AP

Do hry zasiahol aj Tomáš Jurčo, ktorý si počas 16:51-minútového pobytu na ľade odsedel dve trestné minúty a na bránku súpera vyslal štyri strely. Za Chicago nenastúpil útočník Marián Hossa.

New York 26. septembra (TASR) - Slovenskí hokejisti Tomáš Tatar a Marko Daňo sa v noci na piatok bodovo presadili v prípravných zápasoch zámorskej NHL.

Tatar prispel jedným gólom k víťazstvu Detroitu nad Chicagom 3:2. Dvadsaťtriročný útočník sa presadil v 19. minúte a svojím presným zásahom otvoril skóre stretnutia. Celkovo odohral 18:10 min a zaznamenal päť streleckých pokusov.

Do hry zasiahol aj jeho krajan Tomáš Jurčo, ktorý si počas 16:51-minútového pobytu na ľade odsedel dve trestné minúty a na bránku súpera vyslal štyri strely. za Chicago nenastúpil útočník Marián Hossa.

V drese Columbusu zaznamenal prvé body Marko Daňo. V súboji so St. Louis sa so spoluhráčmi tešil z víťazstva 5:4 a navyše aj zo svojich dvoch asistencií. Tie si pripísal pri druhom a treťom góle Blue Jackets. Devätnásťročný útočník odohral 14:54 minút.

V noci na piatok sa darilo aj brankárovi Petrovi Budajovi, jeho Montreal zdolal Colorado 3:2 pp. Svojho tímového kolegu Careyho Pricea vystriedal v 31. minúte a za svoj chrbát nepustil ani jeden gól. Proti bývalému zamestnávateľovi sa predviedol 17 úspešnými zákrokmi.





Výsledky:

Philadelphia - New Jersey 4:0, Pittsburgh - Minnesota 3:2 pp, Detroit - Chicago 3:2 (za domácich TATAR 1+0), Montreal - Colorado 3:2 pp (za domácich chytal P. BUDAJ od 31. min.), Nashville - Tampa Bay 1:0, St. Louis - Columbus 4:5 (za hostí M. DAŇO 0+2), Calgary - Vancouver 1:3, Los Angeles - Anaheim 4:3 pp a sn