Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia NHL

VIDEO: NHL: Tampa Bay s Černákom zdolala New York Rangers po predĺžení

Jimmy Vesey z tímu New York Rangers bojuje o puk s obrancom Tampa Bay Lightning Erikom Černákom v zápase NHL. Foto: TASR/AP

Edmonton, v drese ktorého nastúpil ďalší obranca Andrej Sekera, prehral v Toronte 2:6.

New York 28. februára (TASR) - Tampa Bay Lightning v zostave so slovenským hokejistom Erikom Černákom uspela v noci na štvrtok v NHL na ľade New Yorku Rangers 4:3 po predĺžení. O rekordnom desiatom víťazstve "bleskov" za sebou rozhodol 95 sekúnd pred koncom extračasu Victor Hedman, švédsky obranca si pripísal v zápase aj jednu asistenciu.

Hráči Tampy prekonali klubový rekord z prelomu februára a marca 2016, keď vyhrali deväť duelov za sebou. Bodovali v 14 súbojoch v sérii, čo je tretia najdlhšia šnúra v histórii floridského tímu. "Ani som si neuvedomil, že sme utvorili klubový rekord. Je to však určite príjemný pocit, obzvlášť v takej sezóne, akú zatiaľ zažívame. Netreba však zaspať na vavrínoch, základná časť je iba príprava na play off a my sa musíme dôkladne pripraviť na apríl," povedal pre nhl.com Hedman.



Suverénneho lídra súťaže opäť potiahol k výhre Nikita Kučerov, ktorý zaznamenal tri asistencie, pričom prsty mal aj v Hedmanovom presnom zásahu. Ruský krídelník si upevnil postavenie na čele tabuľky produktivity, ktorú vedie s desaťbodovým náskokom pred druhým Patrickom Kaneom. So 104 bodmi v jednej sezóne prekonal zápis Martina St. Louisa a na klubový rekord Vincenta Lecavaliera stráca už len štyri body. Kučerov graduje svoju formu, v uplynulých deviatich stretnutiach nazbieral dokopy 23 bodov (8+15). Jedným gólom sa na triumfe Lightning podieľal aj center Tyler Johnson, ktorý vďaka tomu dosiahol métu 300 bodov v NHL. Černák bol s minutážou 21:45 tretím najvyťaženejším hráčom Tampy, pripísal si aj mínusový bod, dve zblokované strely a rozdal päť "hitov".

Edmonton, v drese ktorého nastúpil ďalší obranca Andrej Sekera, prehral v Toronte 2:6. Trápiacim sa Oilers nepomohol ani ich líder Connor McDavid, ktorý sa vrátil do zostavy po odpykaní si trestu. Maple Leafs položili základ svojho víťazstva v prvej polovici druhej tretiny, v ktorej strelecky explodovali a v priebehu siedmich minút nastrieľali hosťom štyri góly. Dvoma presnými zásahmi prispel k výhre švédsky útočník Andreas Johnsson, Mitchel Marner zaznamenal gól a dve asistencie. Debut v bránke Oilers zažil Anthony Stolarz, ktorý prišiel do kanadského klubu výmenou z Philadelphie, pokryl 18 z 20 striel. Sekera odohral 15 a pol minúty, zapísal si jeden strelecký pokus a predviedol aj dva bodyčeky. "Urobili sme príliš veľa menších chýb. Keď sa ich dopustíte proti takémuto tímu, ako je Toronto, využije to naplno," povzdychol si autor prvého gólu Oilers Leon Draisaitl. Maple Leafs sa v zápase zranil obranca Travis Dermott.

Hráči Calgary si víťazstvom 2:1 na ľade New Jersey poistili náskok na čele Pacifickej divízie i celej Západnej konferencie. Navyše natiahli svoju najdlhšiu šnúru triumfov v tejto sezóne na sedem zápasov. O góly Flames sa postarali Elias Lindholm a Mark Giordano, na oba prihral Johnny Gaudreau. Devils sa dočkali návratu Fína Samiho Vatanena po zdravotných problémoch, ale zranil sa im iný zadák Mirco Müller, ktorý nepríjemne vrazil hlavou do mantinelu.

Chicago v aréne Anaheimu dvakrát prišlo o vedenie a potom aj prehrávalo, Alex DeBrincat však v 56. minúte vyrovnal a Patrick Kane 16,1 sekundy pred koncom riadneho hracieho času rozhodol svojím 40. gólom v sezóne o víťazstve Blackhawks 4:3. Ducks utrpeli štvrtú prehru za sebou. Kalifornský tím v úvode druhej tretiny oslabil Rickard Rakell, ktorý po zákroku na Drakea Caggiulu putoval predčasne pod sprchy. Zápas nedohral ani Caggiula.

NHL - sumáre:


TORONTO MAPLE LEAFS – EDMONTON OILERS 6:2 (1:1, 4:0, 1:1)

Góly: 19. Marleau (Muzzin, Brown), 22. Marner (Hyman, Hainsey), 23. Johnsson (Kapanen, Matthews), 25. Nylander (Ennis, Marleau), 29. Johnsson (Tavares, Marner), 41. Tavares (Marner, Nylander) – 12. Draisaitl (McDavid, Nurse), 57. Nugent-Hopkins (Nurse). Brankári: Andersen - Koskinen (25. Stolarz), strely na bránku: 36:36, 19.356 divákov.


NEW JERSEY DEVILS – CALGARY FLAMES 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)

Góly: 37. Rooney – 22. E. Lindholm (Tkachuk, Gaudreau), 34. Giordano (Gaudreau, Monahan). Brankári: Blackwood - Rittich, strely na bránku: 20:35, 12.019 divákov.


NEW YORK RANGERS – TAMPA BAY LIGHTNING 3:4 pp (0:2, 3:1, 0:0 - 0:1)

Góly: 21. Zibanejad (Vesey, DeAngelo), 24. Vesey (Claesson, Shattenkirk), 35. Nieves (R. Strome, Namestnikov) – 8. Johnson (Kučerov, Stralman), 15. Miller (Kučerov, Hedman), 23. Girardi (Stamkos, Point), 64. Hedman (Kučerov). Brankári: Georgiev - Vasilevskij, strely na bránku: 36:30, 17.012 divákov.


COLORADO AVALANCHE – VANCOUVER CANUCKS 3:2 pp a sn (2:1, 0:0, 0:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 9. MacKinnon (Andrighetto, Wilson), 19. Rantanen (Landeskog), rozh. sam. nájazd Söderberg – 10. Roussel (Biega, Boeser), 57. Leivo (Spooner, Biega). Brankári: Varlamov - Markström, strely na bránku: 45:32, 14.867 divákov.


ANAHEIM DUCKS – CHICAGO BLACKHAWKS 3:4 (0:0, 2:2, 1:2)

Góly: 25. Shore (Manson, H. Lindholm), 39. Rowney (Kesler), 46. Terry (Grant) – 21. DeBrincat (Gustafsson, D. Strome), 37. Anisimov (Keith, Crawford), 56. DeBrincat (Toews, Gustafsson), 60. Kane (Saad, Toews). Brankári: Miller - Crawford, strely na bránku: 32:35, 16.689 divákov.



Slováci v akcii:

Erik Černák (Tampa Bay) 21:45 0 0 0 -1 1 0

Andrej Sekera (Edmonton) 15:33 0 0 0 0 1 0

/minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/