Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

NHL: Rangers si uctili Hadfielda, vyvesili pod strop arény jeho 11-ku

Na snímke Vic Hadfield. Foto: TASR/AP

Rangers už v minulosti vyradili jednu 11-ku, rovnaké číslo ako Hadfield nosil na svojom drese aj Mark Messier.

New York 3. decembra (TASR) - Klub zámorskej hokejovej NHL New York Rangers si uctil ďalšiu svoju legendu. Pred domácim zápasom s Winnipegom (3:4 pp a sn) vyvesil pod strop Madison Square Garden dres s číslom 11, ktorý obliekal bývalý vynikajúci útočník "jazdcov" Vic Hadfield.

Dnes 78-ročný Hadfield sa stal posledným členom slávneho "GAG útoku", ktorého dres visí v slávnej aréne. Predtým sa takejto pocty dočkali Jean Ratelle (č.19) a Rod Gilbert (č.7). Všetci traja sa v nedeľu zúčastnili na slávnostnom predzápasovom ceremoniáli. "Samozrejme, tento úspech by som nikdy nedosiahol sám, bol to tímový výkon. Byť tu po boku mojich spoluhráčov z útoku Roda Gilberta a Jeana Ratellea a pridať sa k nim teraz navždy aj nad ľadom je skutočne ten najlepší pocit na svete," povedal podľa nhl.com ocenený velikán.

Hadfield odohral v rokoch 1961-1974 za Rangers 841 zápasov, v ktorých nazbieral 572 bodov za 262 gólov a 310 asistencií, ako aj 1041 trestných minút. Kanaďan sa stal prvým hráčom manhattanského tímu, ktorý v jednej sezóne nastrieľal 50 gólov. V posledných troch sezónach bol kapitán mužstva. Okrem Rangers hral v NHL tri roky aj za Pittsburgh, v ktorého drese ukončil hráčsku kariéru.

Rangers už v minulosti vyradili jednu 11-ku, rovnaké číslo ako Hadfield nosil na svojom drese aj Mark Messier. "Jazdci" v minulosti vyradili aj čísla Eda Giacomina (1), Briana Leetcha (2), Harryho Howella (3), Andyho Bathgatea, Adama Gravesa (obaja 9) a Mikea Richtera (35).