Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia NHL

VIDEO: Raanta vynuloval žralokov, Rangers zastavili sériu prehier

Brankár Antti Raanta zlikvidoval všetky strely. Foto: TASR/AP

Žraloci si vylámali zuby na skvelom Antti Raantovi, fínsky brankár zlikvidoval všetkých 22 striel hostí.

New York 20. októbra (TASR) - Hokejisti New Yorku Rangers zvíťazili v noci na utorok v jedinom zápase zámorskej NHL doma nad San Jose Sharks 4:0 a zastavili tak sériu troch prehier. "Žraloci" si vylámali zuby na skvelom Antti Raantovi, fínsky brankár zlikvidoval všetkých 22 striel hostí a pri svojom súťažnom debute v drese Rangers si zaknihoval čisté konto, celkovo štvrté v profiligovej kariére.

Raanta prišiel na Manhattan v lete z Chicaga a až doteraz čakal na svoju príležitosť. Proti Sharks vynikajúco zastúpil brankársku jednotku Henrika Lundqvista a tohtosezónnu premiéru ozdobil shutoutom. "Je pekné takýmto spôsobom odštartovať pôsobenie v novom tíme," tešil sa 26-ročný brankár. Raanta na poste tímovej dvojky nahradil Cama Talbota, ktorý po minulej vynikajúcej sezóne odišiel do Edmontonu. "Vedel som, čo tu Cam vlani dokázal. Samozrejme, každý ma s ním bude porovnávať. Tak to už v hokejovom svete chodí, že všetci očakávajú, že budete ešte lepší než váš predchodca. Snažil som sa vychutnať si tento zápas, veľa o ňom nerozmýšľať. Bolo zábavné takto začať, no ešte je predo mnou veľa práce. Nebol to perfektný duel, ale určite sme dosiahli pekný výsledok," dodal hrdina zápasu pe nhl.com.

O góly Rangers sa v Madison Square Garden postarali Marc Staal, Mats Zuccarello, Jesper Fast a Viktor Stalberg. Po prehrách s Winnipegom (1:4), Montrealom (0:3) a New Jersey (1:2 pp) tak zverenci trénera Alaina Vigneaulta mohli opäť sláviť plný bodový zisk. "Neboli sme spokojní s našou hrou v predchádzajúcich stretnutiach. Každý vedel, že naše výkony sú neakceptovateľné. Myslím si, že sme dnes odviedli kus dobrej roboty, keď sme dostali našu hru na vyššiu úroveň. Už pred zápasom bolo v šatni viac energie, cítil som od každého lepší prístup. Bol to pre nás dobrý test," pochvaľoval si obranca Marc Staal.

Sharks zakončili trip s bilanciou dve víťazstvá a dve prehry, predtým v sobotu podľahli druhému newyorskému tímu Islanders (3:6). Brankár San Jose Martin Jones inkasoval štyri góly z 28 striel a zapísal si prvú prehru v piatich tohtosezónnych vystúpeniach. "Zaostávali sme v každej hernej činnosti. Prehrávali sme súboje pri mantineloch i naháňačky za pukom. A zaostávali sme aj v presilovkách a oslabeniach. Súper si víťazstvo zaslúžil viac ako my, urobili sme preň málo," priznal tréner hostí Peter DeBoer.

Sumár NHL:
NEW YORK RANGERS - SAN JOSE SHARKS 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Góly: 11. Staal (Brassard, Fast), 30. Zuccarello (Nash, Boyle), 44. Fast (Kreider, Yandle), 57. Stalberg (Staal). Brankári: Raanta - Jones, strely na bránku: 28:22, 18.006 divákov.