Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

New Jersey zaváhalo doma s Calgary, NY Rangers postúpil do play off

Jaromír Jágr pred bránkou fínskeho brankára Karri Rämöa v zápase New Jersey Devils s Calgary Flames. Foto: TASR/AP

Fínsky brankár Flames Karri Rämö mal 31 úspešných zákrokov.

New York 8. apríla (TASR) - Napriek tomu, že v noci na utorok mali hokejisti New Yorku Rangers v NHL voľný deň, stali sa piatym tímom, ktorý postúpil vo Východnej konferencii do play off. "Jazdcom" totiž zahrala do kariet domáca prehra New Jersey Devils s Calgary Flames 0:1.

V hale Prudential Center rozhodol o triumfe hostí v presilovej hre na začiatku tretej tretiny kapitán kanadského tímu Mark Giordano. Fínsky brankár Flames Karri Rämö mal 31 úspešných zákrokov. "Vyzeralo to tak, že aj keby sme hrali ďalšiu hodinu, Rämövi gól dnes nedáme. Predviedol výborný výkon, naša snaha bola márna," citoval oficiálny web nhl.com trénera New Jersey Petera DeBoera. Tri zápasy pred koncom základnej časti figurujú Devils vo Východnej konferencii tri body za Columbusom Blue Jackets, ktorým zatiaľ patrí druhá priečka s voľnou kartou.

Hlavnou postavou večera bol brankár aj v hale MTS Center, kde domáci tím Winnipeg Jets prehral s Minnesotou Wild 0:1. Gólman víťazov Iľja Bryzgalov zastavil všetkých 24 striel a zaznamenal čisté konto v druhom stretnutí v rade. "Iľja pôsobí v bránke veľmi pokojným dojmom a aj tie najnáročnejšie zákroky vyzerajú v jeho podaní ako keby chytal v tréningovom tempe," komentoval Rusov výkon kormidelník Minnesoty Mike Yeo. O triumfe hostí rozhodol v 22. minúte Charlie Coyle. Minnesota je na prvom mieste pre voľnú kartu v Západnej konferencii a definitívny postup do play off si môže vybojovať už v najbližšom zápase na domácom ľade s Bostonom Bruins.

V hale Rogers Arena zvíťazil Anaheim Ducks nad tímom Vancouver Canucks 3:0. Hostia rozdelili svoje gólové porcie do všetkých troch tretín. Najprv sa presadil pri vlastnom oslabení Daniel Winnik, potom sa zapísali do listiny strelcov Kyle Palmieri a Matt Beleskey. Defenzíva Ducks s 22 blokovanými strelami uľahčila premiéru v NHL pre 20-ročného brankára Johna Gibsona, ktorý stiahol rolety s osemnástimi úspešnými zákrokmi. "Chalani predo mnou hrali výborne, zblokovali množstvo striel. Všetky odrazené puky mali naši obrancovia, mne tak zostávalo iba pochytať strely z väčšej vzdialenosti," ďakoval spoluhráčom za premiérový shutout Gibson, ktorý sa stal prvým gólmanom v histórii klubu s čistým kontom v prvom zápase v profilige. Tri zápasy pred koncom základnej časti Anaheim zvýšil svoj náskok na čele Pacifickej divízie pred San Jose Sharks na tri body. Anaheim má aktuálne na konte 108 bodov a atakuje tak klubový rekord s 110 bodmi zo sezóny 2006/2007.


Výsledky - NHL:

NEW JERSEY - CALGARY 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Gól: 41. Giordano (Hudler, Cammalleri). Brankári: Schneider - Rämö, strely na bránku: 22:31.




WINNIPEG - MINNESOTA 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Gól: 22. Coyle (Parise, Koivu). Brankári: Hutchinson - Bryzgalov, strely na bránku: 24:17.




VANCOUVER - ANAHEIM 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Góly: 7. Winnik, 38. Palmieri (Lovejoy, Allen), 42. Beleskey (Perry, Getzlaf). Brankári: Läck - Gibson, strely na bránku: 18:23.