Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia NHL

NHL: Montreal vymenil brankára Montoyu do Edmontonu

Brankár Al Montoya (vpravo). Foto: TASR/AP

Ak Montoya odchytá za Oilers minimálne sedem zápasov, dostanú Canadiens voľbu v 4. kole draftu, v opačnom prípade získajú piatu voľbu.

Edmonton 5. januára (TASR) - Klub NHL Edmonton Oilers získal z Montrealu Canadiens brankára Ala Montoyu výmenou za podmienený výber v drafte v roku 2018. Informovala o tom oficiálna webstránka zámorskej hokejovej profiligy.

Montoya od 4. novembra pauzoval pre zranenie, v pondelok však už s Montrealom naplno trénoval. V prebiehajúcej sezóne nastúpil v troch dueloch, pričom mal priemer úspešnosti zákrokov 86,3 percenta. Ak Montoya odchytá za Oilers minimálne sedem zápasov, dostanú Canadiens voľbu v 4. kole draftu, v opačnom prípade získajú piatu voľbu.

Obranca Mayfield predĺžil o päť rokov zmluvu s NY Islanders


Obranca Scott Mayfield sa dohodol na päťročnom predĺžení zmluvy s klubom zámorskej hokejovej NHL New York Islanders. Súčasťou organizácie "ostrovanov" by mal byť do sezóny 2023/24 a jeho priemerný ročný zárobok bude podľa AP predstavovať sumu 1,45 milióna dolárov.

Mayfield odohral v tejto sezóne 29 zápasov, v ktorých zaznamenal desať bodov za dva góly a osem asistencií. V tíme Islanders pôsobí aj slovenský brankár Jaroslav Halák.