Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia NHL

NHL: Hviezdami týždňa sa stali Matthews, Toews a Bishop

Na snímke vpravo útočník Chicaga Jonathan Toews. Foto: TASR/AP

Toews strelil päť gólov v troch dueloch a pridal jednu asistenciu.

New York 8. októbra (TASR) - Hviezdami úvodného týždňa zámorskej hokejovej NHL sa stali center Toronta Maple Leafs Auston Matthews, stredný útočník Chicaga Blackhawks Jonathan Toews a brankár Dallasu Stars Ben Bishop.

Matthews mal skvelý úvod do novej sezóny, keď v prvých troch dueloch strelil päť gólov a pridal tri asistencie. S ôsmimi bodmi je priebežne najproduktívnejší hráč súťaže. V otváracom zápase sezóny proti Montrealu Canadiens (3:2 pp) strelil dva góly, pri prehre 3:5 s Ottawou Senators mal bilanciu 1+1 a týždeň zavŕšil druhým štvorbodovým zápasom v kariére (2+2) vo víťaznom stretnutí 7:6 pp na ľade Chicaga Blackhawks. Dvadsaťjedenročný Američan sa stal siedmym hráčom Maple Leafs a prvým od sezóny 1991-92, ktorý v troch úvodných dueloch zaznamenal viac ako jeden kanadský bod.

Aj Toews strelil päť gólov v troch dueloch a pridal jednu asistenciu. Najviac zažiaril v zápase proti St. Louis Blues, keď zaznamenal svoj piaty hetrik v kariére. Ten zavŕšil víťazným zásahom v predĺžení, čo sa mu podarilo ako piatemu hráčovi v histórii Blackhawks.

Bishop chytil v dvoch zápasoch 62 zo 63 striel a zaznamenal dve víťazstvá. V stretnutí s Arizonou Coyotes zaznamenal 30 zásahov a pripísal si 25. shutout v kariére. Stal sa tretím brankárom v histórii klubu, ktorý v úvodnom zápase sezóny neinkasoval.