Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

NHL: Hráčmi týždňa E. Staal, Rinne a Getzlaf

Na archívnej snímke center Minnesoty Eric Staal (12) Foto: TASR AP

Staal nazbieral v štyroch dueloch sedem bodov za štyri góly a tri asistencie. Svojimi výkonmi pomohol divochom k štyrom triumfom v rade a posunu na tretie miesto v Centrálnej divízii.

New York 26. februára (TASR) - Hokejový center Minnesoty Wild Eric Staal, brankár Pekka Rinne z Nashvillu Predators a útočník Anaheimu Ducks Ryan Getzlaf získali honor Hráčov týždňa v zámorskej NHL.

Staal nazbieral v štyroch dueloch sedem bodov za štyri góly a tri asistencie. Svojimi výkonmi pomohol "divochom" k štyrom triumfom v rade a posunu na tretie miesto v Centrálnej divízii. Tridsaťtriročný Kanaďan strelil v 62 dueloch prebiehajúcej sezóny 30 gólov a pridal 29 asistencií.

Rinne v uplynulom týždni nastúpil na tri stretnutia a pripísal si na konto tri víťazstvá s priemerom jeden gól na zápas a až 97% úspešnosťou zákrokov. V stretnutí so St. Louis Blues (4:0) chytil všetkých 27 striel a zaznamenal 49. shutout v kariére. Tridsaťpäťročný Fín odohral v prebiehajúcej sezóne 45 zápasov, v ktorých má priemer 2,27 inkasovaných gólov a 92,9% úspešnosťou zákrokov.

Getzlaf nastúpil na štyri stretnutia s bilanciou dva góly a päť asistencií. Tridsaťdvaročný Kanaďan vynechal pre zranenie v prebiehajúcej sezóne 24 duelov, vo zvyšných 40 nazbieral 42 bodov (9+33).