Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Rusov z NHL vítal Treťjak, v Soči už aj Crosby

Legenda hokeja Vladimir Treťjak odpovedá na otázky novinárov na letisku. Foto: TASR/AP

Celkovo má v priebehu pondelka priletieť do dejiska olympiády z NHL až 148 hokejistov.

Soči 10. februára (TASR) - Ruských hokejistov z NHL, ktorí začali prilietať do dejiska ZOH v Soči rovnako ako ich kolegovia z iných reprezentácií od pondelka rána, vítal na letisku špeciálny hosť.

Prvú várku hráčov prichádzajúcich z východného pobrežia USA čakal Vladislav Treťjak. Brankárska legenda 'zbornej' odovzdala hokejistom odkaz od celého národa.

"Nech sa vám darí, všetci veríme v zlatý úspech," nechal sa počuť Treťjak, ktorý dodal, že už cíti stúpajúcu nervozitu pred začiatkom olympijského turnaja. "Budú to nervy, každý sa bude chcieť na nás vytiahnuť. Hráči budú pod veľkým tlakom, ale ja verím, že to zvládnu," citovali Treťjaka zámorské médiá.

V dejisku ZOH je už aj najväčšia hviezda domáceho výberu a jedna z hlavných osobností olympiády Alexander Ovečkin. "Už sme v Soči!," hlásal na sociálnej sieti Twitter kanonier Washingtonu. O niekoľko minút neskôr už pridal na svoje osobné konto aj niekoľko fotografií z olympijskej dediny ako dôkaz, že sa už nachádza v centre diania.


Policajti si prezerajú vozík s hokejovou výbavou hokejistov NHL, ktorí prileteli na medzinárodné letisko v Soči.
Foto: TASR/AP

Na prvý tréning už v pondelok večer nastúpia hráči kanadského výberu. Manažér tímu Steve Yzerman oznámil, že pred tréningom bude na programe tlačová konferencia pre novinárov.

Hokejistov privítalo v Soči slnečné počasie a teploty nad desať stupňov Celzia. Kanadský kapitán Sidney Crosby vyšiel z letiska po prílete bez bundy, na tvári mal slnečné okuliare.

Celkovo má v priebehu pondelka priletieť do dejiska olympiády z NHL až 148 hokejistov.