Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Chicago zdolalo St. Louis , Hossa druhou hviezdou duelu

Martin Marincin (85) v súboji s Kyleom Palmierim (21) v zápase Edmonton -Anaheim Foto: TASR/AP

Obranca Marin Marinčin bol s viac ako 24 minútami na ľade najvyťaženejším hráčom "olejárov" a na konto mu pribudol jeden plusový bod.

New York 6. apríla (TASR) - V šesťzápasovom programe zámorskej NHL v noci na pondelok sa predstavili traja slovenskí hokejisti, nebodoval z nich ani jeden. Marián Hossa s Michalom Handzušom sa so spoluhráčmi z Chicaga tešili z víťazstva 4:2 nad lídrom Západnej konferencie St. Louis. Najhorší tím západu Edmonton v zostave s obrancom Martinom Marinčinom zdolal rovnakým pomerom Anaheim a skomplikoval mu tak cestu za prvenstvom v Pacifickej divízii.

Chicago uspelo aj bez opôr bodovalo v St.Louis

Obhajca Stanleyho pohára zo Chicaga si aj bez zranených opôr Jonathana Toewsa a Patricka Kanea poradil so St. Louis 4:2 a zvíťazil tretíkrát v rade. V dueli dvoch top tímov Západnej konferencie zabrali hráči, od ktorých sa to veľmi nečakalo, góly domácich strelili Jeremy Morin, Marcus Krüger či Ben Smith. "V uplynulých troch zápasoch sme hrali rovnakým spôsobom - tvrdo sme dreli, hrali sme účinne a efektívne. Každý prispel svojou troškou k víťazstvu. Hoci sme dali škaredé góly, hrali sme správne, aby sme boli za to odmenení," povedal pre zámorské médiá tréner Blackhawks Joel Quenneville, ktorého tím zostáva v hre o druhé miesto v Centrálnej divízii a teda výhodu domáceho prostredia v úvode 1. kola play off. "Bluesmani" v boji o Prezidentskú trofej nedokázali preskočiť vedúci tím ligy Boston, za ktorým zaostávajú o dva body. V drese domácich Marián Hossa vyslal počas 18:51-minútového pobytu na ľade na súperovu bránku šesť striel, pripísal si "mínusku" a vyhlásili ho za druhú hviezdu zápasu. Jeho krajan Michal Handzuš, ktorý vynechal predošlé dve stretnutia, odohral pri návrate do zostavy "jastrabov" vyše 14 minút.

Marinčin bol najvyťaženejším hráčom v drese olejárov

Edmonton stratil šancu na play off už dávno, no proti Anaheimu príkladne zabojoval. Duel s Ducks otočil z 0:1 na 4:2 a nad týmto súperom vyhral v riadnom hracom čase prvýkrát od novembra 2007. Brankár Oilers Viktor Fasth sa blysol 34 úspešnými zákrokmi a zdolal svojho bývalého zamestnávateľa prvýkrát od marcovej výmeny. "Chalani predo mnou odviedli kusisko skvelej roboty. Pratali preč potenciálne dorážky a zblokovali množstvo súperových striel. Bol to vynikajúci tímový výkon," poďakoval sa Fasth spoluhráčom a na margo stretu s exspoluhráčmi dodal: "V Anaheime mám stále veľa priateľov. Bolo pre mňa niečo špeciálne, že som nad nimi zvíťazil." Slovenský obranca Martin Marinčin bol s viac ako 24 minútami na ľade najvyťaženejším hráčom "olejárov" a na konto mu pribudol jeden plusový bod.

Florida otočila s Dallasom

Dallas, ktorý zavŕšil trip na klziskách súperov, prešustroval na Floride v súboji s domácimi Panthers dvojgólové vedenie a nakoniec prehral 2:3. Stars si tak skomplikovali cestu do vyraďovačky, stále však majú osud vo vlastných rukách. Na ôsmom mieste v tabuľke Západnej konferencie majú pred deviatym Phoenixom náskok jedného bodu, obom tímom zostáva odohrať do konca základnej časti štyri zápasy. "Je to nepríjemná bodová strata. Neodohrali sme dobrý zápas. Aj keď sme hrali dva dni po sebe a cítili sme únavu, neexistuje na to ospravedlnenie," hneval sa center dallaských "hviezd" Tyler Seguin. "Panterom" stále chýba zranený slovenský útočník Tomáš Kopecký.

Dôležitý triumf v boji o play off zaznamenali hokejisti Columbusu, ktorí doma zdolali NY Islanders hladko 4:0 a upevnili si ôsmu priečku v tabuľke Východnej konferencie. Brankár Blue Jackets Sergej Bobrovskij si pri čistom konte pripísal 31 úspešných zásahov.

Pittsburgh i bez Sidneyho Crosbyho, Chrisa Kunitza, Olliho Määttu či Brooksa Orpika dokázal vyhrať v Denveri nad Coloradom 3:2 po nájazdoch a zastavil tak domácim ich šesťzápasovú víťaznú sériu. O triumfe rozhodol v rozstrele nájazdový špecialista Jussi Jokinen, dva góly Penguins v riadnom hracom čase strelil Brandon Sutter.

Štvorzápasovú sériu prehier ukončila Philadelphia, ktorá si poradila so slabučkým Buffalom 5:2. Flyers si tak vylepšili postavenie v tabuľke Východnej konferencie, kde im aktuálne patrí šieste miesto s päťbodovým náskokom pred deviatým New Jersey.


Výsledky NHL:

CHICAGO - ST. LOUIS 4:2 (0:1, 2:0, 2:1)


Góly: 29. Morin (Bickell), 40. Sharp (Morin, Shaw), 41. Krüger (Nordström), 60. Smith (Versteeg) - 2. Schwartz (Morrow, Pietrangelo), 58. Sobotka (Backes, Bouwmeester). Brankári: Crawford - Elliott, strely na bránku: 35:23. Diváci: 22.184.


FLORIDA - DALLAS 3:2 (0:1, 2:1, 1:0)


Góly: 29. Upshall (Gudbranson, Pirri), 40. Pirri (Hayes, Butler), 56. Bergenheim (Robak, Gomez) - 1. Jamie Benn (Seguin, Daley), 21. Seguin (Goligoski, Daley). Brankári: Luongo - Lehtonen, strely na bránku: 24:37. Diváci: 13.366.


COLUMBUS - NY ISLANDERS 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)


Góly: 5. Jenner (Letestu, Johansen), 14. Johnson (Wisniewski, Dubinsky), 31. Letestu (Jenner, Frattin), 39. Murray (Atkinson, Dubinsky). Brankári: Bobrovskij - Nilsson, strely na bránku: 33:31. Diváci: 15.667.


PHILADELPHIA - BUFFALO 5:2 (1:0, 3:0, 1:2)


Góly: 14. Read (Streit), 28. Rinaldo (Read, Streit), 35. B. Schenn (Streit, Lecavalier), 38. Lecavalier (Voráček, Mason), 56. B. Schenn (Simmonds, Timonen) - 48. Hodgson (Ehrhoff, Ennis), 58. Weber (Hodgson, D'Agostini). Brankári: Mason - Lieuwen, strely na bránku: 37:19. Diváci: 19.603.


COLORADO - PITTSBURGH 2:3 pp a sn (0:0, 0:2, 2:0 - 0:0, 0:1)


Góly: 41. O'Reilly (McGinn, Mitchell), 57. Bordeleau (Barrie, Holden) - 24. Sutter (Glass, Niskanen), 28. Sutter (Jokinen, Neal), rozh. nájazd Jokinen. Brankári: Varlamov - Fleury, strely na bránku: 41:32. Diváci: 18.007.


EDMONTON - ANAHEIM 4:2 (0:1, 3:0, 1:1)


Góly: 27. Hall (Nugent-Hopkins, Schultz), 30. Perron (Gagner, Larsen), 37. Schultz (Eberle, Hall), 60. Eberle (Hall) - 2. Silfverberg (Cogliano, Rakell), 41. Perry (Getzlaf, Lindholm). Brankári: Fasth - Hiller, strely na bránku: 28:36. Diváci: 16.839.



Slováci v akcii:

Michal Handzuš (Chicago) 14:11 0 0 0 0 0 0
Marián Hossa (Chicago) 18:51 0 0 0 -1 6 0
Martin Marinčin (Edmonton) 24:19 0 0 0 +1 0 0