Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia NHL

Odchod v NHL: Odvolali generálneho manažéra Philadelphia Flyers

Z postu viceprezidenta a generálneho manažéra klubu Philadelphia Flyers odvolali Rona Hextalla (na snímke), 26. novembra 2018. Foto: TASR/AP

Päťdesiatštyriročný Hextall bol vo svojej piatej sezóne na poste generálneho manažéra Philadelphie.

Philadelphia 26. novembra (TASR) - Rona Hextalla v pondelok odvolali z postu viceprezidenta a generálneho manažéra celku hokejovej NHL Philadelphia Flyers. Vedenie klubu sa rozhodlo pre jeho okamžitý odchod pre rozdielne názory na ďalšie smerovanie tímu.

"Ďakujeme Ronovi za prínos pre klub, ale je jasné, že už naďalej nezdieľame rovnaký názor na ďalšie smerovanie tímu. Cítime preto, že je v najlepšom záujme klubu urobiť zmenu s okamžitým účinkom. Už som začal s hľadaním a výberom nového generálneho manažéra a veríme, že čo najskôr sa nám to podarí dokončiť," uviedol pre zámorské médiá prezident "letcov" Paul Holmgren.

Philadelphia vyhrala iba jeden z uplynulých šiestich zápasov a v Metropolitnej divízii jej patrí aktuálne až siedma pozícia. Cez víkend prehrali Flyers na ľade Toronta vysoko 0:6. Štatisticky majú tretiu najhoršiu obranu v lige, na chvoste sú aj v tabuľke úspešnosti presilových hier a oslabení.

Päťdesiatštyriročný Hextall bol vo svojej piatej sezóne na poste GM Philadelphie, Bolmgrena vo funkcii vystriedal v máji 2014. Ako brankár strávil v tíme "letcov" 11 z 13 sezón v profiligovej kariére. Neskôr ako funkcionár bol pri zisku Stanleyho pohára v Los Angeles Kings (2012) v pozícii asistenta generálneho manažéra.