Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia NHL

NHL: Colorado slávnostne vyradilo dres Hejduka s číslom 23

Milan Hejduk, vľavo, stojí s jeho synmi a manželkou počas ceremónie. Foto: TASR/AP

Olympijský víťaz zo ZOH 1998 v Nagane spojil celú svoju kariéru s denverským klubom, s ktorým v roku 2001 získal Stanleyho pohár.

Denver 7. januára (TASR) - Vedenie klubu zámorskej NHL Colorado Avalanche slávnostne vyradilo dres bývalého českého hokejistu Milana Hejduka s číslom 23. Olympijský víťaz zo ZOH 1998 v Nagane spojil celú svoju kariéru s denverským klubom, s ktorým v roku 2001 získal Stanleyho pohár. V drese "lavín" odohral 1020 zápasov s bilanciou 375 gólov a 430 asistencií. Z českých hráčov nazbierali viac bodov v profilige iba Jaromír Jágr a Patrik Eliáš.

"Odohral som za Colorado 14 sezón a užil som si každú jednu sekundu. Nikdy by som nič nedosiahol bez pomoci mojich spoluhráčov. Mal som to šťastie, že som hral po boku najlepších hokejistov našej generácie a dokonca i celej hokejovej histórie," uviedol Hejduk vo svojom prejave v aréne Pepsi Center. Na ľade ho počas slávnostného ceremoniálu sprevádzala jeho manželka Zlata a dvojčatá Marek s Davidom. Hejduk je po Dominikovi Hašekovi druhým českým hokejistom, ktorého dres vyvesili pod strop haly klubu NHL. Legendárnemu brankárovi sa dostalo tejto pocty v roku 2014 v Buffale Sabres.